Mircea Geoană, anunț de ultima oră despre NATO. ”Ne confruntăm cu multe provocări serioase. Regimurile autoritare ne amenință valorile”

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a făcut un anunț de ultim moment despre transformările prin care trece Alianța. Potrivit înaltului oficial, aceasta se confruntă în momentul de față cu „multe provocări serioase”.

17 ian. 2024, 20:40
Mircea Geoană, anunț de ultima oră despre NATO. ”Ne confruntăm cu multe provocări serioase. Regimurile autoritare ne amenință valorile”
Mircea Geoană

În cadrul reuniunii Comitetului Militar al NATO, Mircea Geoană a explicat că Alianța se confruntă cu multe provocări serioase. Secretarul general adjunct a dat și câteva exemple, numind războiul, terorismul și instabilitatea.

Citește și Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO: ”Sub nicio formă nu vom accepta ca Rusia să revină pe granița cu România”

Pe fondul izbucnirii războiului din Ucraina, dar şi a instabilităţii tot mai accentuate din ultimii ani, ţările membre NATO şi-au întărit tot mai mult forţa militară.

Astfel se încearcă apărarea valorilor europene în faţa ameninţărilor venite din partea Rusiei sau a altor regimuri politice autoritare.

Miercuri, 17 ianuarie 2024, în cadrul reuniunii Comitetului Militar al NATO, Mircea Geoană, secretarul general adjunct al Alianței Nord-Atlantice, a explicat clar care este strategia adoptată de Alianţă.

”Alianța a trecut prin cea mai mare transformare”

Pe lângă cele prezentate mai sus, înaltul oficial a explicat că Alianța are trebuie să fie puternică, deoarece regimurile autoritare „ne amenință valorile”.

„În prezent, ne confruntăm cu multe provocări serioase. Război, terorism, instabilitate. Regimuri autoritare care ne amenință valorile. Avem nevoie de un NATO puternic mai mult ca oricând. Și un NATO puternic este ce avem în prezent.

În ultimul deceniu, Alianța noastră a trecut prin cea mai mare transformare a sa de la sfârșitul Războiului Rece”, a declarat Mircea Geoană în cadrul reuniunii Comitetului Militar al NATO.

Citește și Mircea Geoană a dezvăluit care a fost primul său salariu și ce a făcut cu banii: „Am avut și viață de șantier, dar mi-a plăcut. Am chemat prietenii și am dat de băut”

În acest moment, forța de reacție rapidă a Alianței dispune de un număr mai mare de militari aflați în stare de alertă, potrivit Nato.int.

Totodată, NATO are capacități militare mai mari și sisteme de comandă și control mai eficiente.