Mircea Geoană aruncă bomba: ”Putin se pregătește pentru un război de durată. A mobilizat deja încă 200.000 de oameni”

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat la reuniunea șefilor militari ai apărării din NATO că anul 2023 va fi unul extrem de dificil și că este nevoie ca alianța să sprijine Ucraina până la final.

18 ian. 2023, 21:48
Mircea Geoană aruncă bomba: ”Putin se pregătește pentru un război de durată. A mobilizat deja încă 200.000 de oameni”

Mircea Geoană aruncă bomba. Numărul doi din NATO a avertizat că Putin se pregătește pentru un război de durată, iar dovadă sunt cei 200.000 de oameni pe care i-a mobilizat recent.

Citește și Mircea Geoană, dezvăluiri în premieră despre boala de care suferă: „Am avut sperieturile mele. La Bruxelles, sistemul medical e mai organizat decât în România”. Experienţa cu nosocomialele din spitalele româneşti

Mircea Geoană aruncă bomba

Mircea Geoană a declarat că încă de la începutul războiului Putin a subestimat solidaritatea NATO față de Ucraina, care are nevoie în continuare de ajutorul alianței.

„Acum un an, Vladimir Putin a început un război pentru a prelua controlul asupra Ucrainei și a răpi libertatea oamenilor săi. Dar a subestimat priceperea şi curajul poporului, forţelor armate şi conducerii ucrainene.

A subestimat unitatea și solidaritatea noastră cu Ucraina. A subestimat reacţia ţărilor noastre. Oferim asistență fără precedent pentru dreptul Ucrainei de a se apăra. Acest lucru a făcut diferenţa pe câmpul de luptă. Acest ajutor este esenţial pentru a contura viitorul Ucrainei”, a spus Mircea Geoană.

Secretarul general adjunct al NATO susține că alianța trebuie să fie pregătită pentru un război pe termen lung și să îi ofere sprijin Ucrainei până când conflictul va lua sfârșit.

„Vladimir Putin se pregătește pentru un război de durată. A mobilizat deja încă 200.000 de oameni care se antrenează acum, a crescut producţia militară, caută să facă rost de arme de la alte regimuri autoritare, inclusiv Iran.

Dar, cel mai important, nu aveam nicio indicaţie că planurile sale s-au schimbat. Aşa că trebuie să fim pregătiţi pe termen lung. Anul 2023 va fi un an dificil şi trebuie să sprijinim Ucraina oricât de mult ar dura totul.

În acelaşi timp, trebuie să împlinim directivele luate de liderii noştri la Summitul de la Madrid de anul trecut. Trebuie să ne întărim apărarea pentru a face faţă atacurilor din orice direcţie. S-au făcut progrese în extinderea rapidă a grupurilor noastre de luptă de pe flancul estic până la nivelul de brigadă. Am pus mai multe trupe în alertă.

De asemenea, ne continuăm măsurile de a livra noul Model de Forţă, dar ne continuăm şi planurile de apărare a locaţiilor-cheie sau relevante, stabilite de Alianţă, pe toate direcţiile strategice”, a transmis Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO.

Citește și Mircea Geoană, dezvăluiri halucinante: ”Când au văzut rezultatul analizelor mele, medicii au început să se cheme unii pe alții”