Mircea Geoană, audiat la DNA în dosarul lui Marian Vanghelie VIDEO

Mircea Geaonă a fost chemat, miercuri, la DNA pentru a fi audiat de procurorii anticorupţie în dosarul lui Marian Vanghelie. Fostul lider PSD nu a zăbovit prea mult la întâlnirea cu procurorii, iar la ieşire a subliniat că a fost citat ca martor.

13 mai 2015, 11:06
Mircea Geoană, audiat la DNA în dosarul lui Marian Vanghelie VIDEO

Mircea Geoană s-a prezentat la DNA însoţit de avocatul său şi nu a făcut declaraţii decât la ieşire, însă fără a oferi prea multe detalii. Potrivit România TV, fostul ministru de Externe a fost audiat ca martor în dosarul de corupţie al lui Marian Vanghelie.

„Am dat curs invitaţiei pentru a face o depoziţe în calitate de martor. Fiind vorba de o speţă penală care nu este în faza publică, nu pot da mai multe detalii”, a spus Mircea Geoană.

Citeşte şi Mircea Geoană, prima REACŢIE după condamnările din dosarul „Mită pentru PSD”

Marian Vanghelie a fost arestat preventiv pe 14 martie, într-un dosar în care este acuzat de DNA de abuz în serviciu, luare de mită și spălare de bani.

„În perioada 2007 — prezent, inculpatul Vanghelie, în schimbul unor foloase materiale, a ajutat un om de afaceri să obțină, pentru societățile pe care acesta din urmă le controlează, acordarea a numeroase contracte de lucrări publice, contracte în valoare totală de aproximativ 2 miliarde de lei (noi). Pentru atribuirea și plata contractelor de execuție de lucrări publice inculpatul Vanghelie Marian-Daniel a perceput un ‘comision’ de aproximativ 20% din valoarea contractelor încheiate între Primăria Sectorului 5 și instituții din subordinea acesteia, pe de o parte, și societățile controlate de către omul de afaceri, pe de altă parte”, susține DNA.

‘Comisionul’ respectiv a fost plătit de către omul de afaceri Dumitru Marin lui Vanghelie, prin intermediul lui Mircea-Sorin Niculae (vărul primarului) și al unei alte persoane apropiate lor, mai spun procurorii.

Marian Vanghelie primea ŞPĂGI pentru construcţia de şcoli. Lua banii în sacoşe de plastic

Acest comision a fost plătit, în parte, și sub forma unor contracte, nejustificate din punct de vedere comercial, încheiate de către SC Premier Palace SRL (societate controlată, prin intermediul unor societăți de tip off-shore, de către omul de afaceri) și societăți comerciale controlate, prin interpuși, de către Vanghelie, contracte în temeiul cărora cea dintâi firmă plătea celor din urmă sume semnificative de bani. Din datele existente în cauză a reieșit că beneficiare ale unor astfel de contracte (și a sumelor de bani aferente acestora) au fost printre altele și societățile București SA, Fashion Brand Management SRL (la ambele asociat fiind inculpatul Niculae) și Economat Sector 5 SRL (la care director general este inculpata Ciocan)”, arată DNA.

Citeşte şi: Ioan Niculae şi Gheorghe Bunea Stancu, condamnaţi la închisoare cu executare în dosarul „Mită pentru PSD”