Mircea Geoană, prima REACŢIE după condamnările din dosarul „Mită pentru PSD”

Mircea Geoană a declarat, joi, după condamnarea lui Ioan Niculae, Gheorghe Bunea Stancu, Gheorghe Teodorescu şi Viorel Barac în dosarul "Mită pentru PSD", că el nu are nicio implicare şi că în calitate de candidat al PSD la prezidenţiale în 2009, nu s-a ocupat de finanţarea campaniei electorale.

RomaniaTV.net
02 apr. 2015, 18:56
Mircea Geoană, prima REACŢIE după condamnările din dosarul „Mită pentru PSD”

Mircea Geoană a declarat, la Digi 24, că nu a avut nicio legătură cu dosarul „Mită pentru PSD” în care au fost condamnați omul de afaceri Ioan Niculae și fostul președinte al CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.

Citeşte şi: Ioan Niculae şi Gheorghe Bunea Stancu, condamnaţi la închisoare cu executare în dosarul „Mită pentru PSD”

„A fost martor în acest proces, și în primă instanță, unde soluția a fost achitare, și în faza a doua, la Curtea de Apel, și este extrem de evident că un candidat la președinție și un lider de partid nu se ocupă de finanțare și că nu există niciun element de asociere a unui gest, faptă, intervenție a mea cu privire la finanțarea campaniei din 2009”, , a declarat Mircea Geoană, la Digi 24.

Fostul candidat al PSD la alegerile prezidenţiale din 2009 a mai spus că nu îl cunoaște pe Ioan Niculae, așa că nu avea cum să trimită pe cineva la el.

„Nu-l cunosc pe domnul Niculae și nu am cum să trimit pe cineva la domnul Niculae, cum să trimit pe cineva la un om pe care nu-l cunosc? Campania mea prezidențială nu a fost construită cu INSOMAR. Asocierea mea cu această situație este practic inexistentă. Ceea ce a spus Viorel Hrebenciuc este o prostie”, a mai declarat Mircea Geoană.

Pe de altă parte, Mircea Geoană a arătat că un șef de partid nu îi poate ține sub control pe toți respobsabilii locali ai formațiunii. „Nu sunt eu inchiziția pe pământ să știu ce făcea un președinte de organizație județeană. Pot să am responsabilitate morală pentru 500 de membri de partid? Am o responsabilitate politică”, a adăugat el.

Ioan Niculae, cel mai bogat român, şi Gheorghe Bunea Stancu, fostul şef CJ Brăila, au fost condamnaţi la închisoare cu executare în dosarul „Mită pentru PSD”. În acelaşi dosar au fost condamnaţi şi Gheorghe Teodorescu şi Viorel Barac, la doi ani şi jumătate, cu executare. Decizia CAB este definitivă.