Geoană, despre Convenţia anticorupţie a OECD: Este suspect că Guvernul nu o semnează

Senatorul Mircea Geoană, președintele Partidului Social Românesc (PSRO) a declarat miercuri, într-o conferință de presă la Bacău, că este suspect faptul că de mai mulți ani de zile Guvernul întârzie semnarea Convenției anticorupție a OECD, care prevede sancțiuni grave pentru companiile, inclusiv cele multinaționale, care dau mită.
Iulian Tudor
24 iun. 2015, 17:29
Geoană, despre Convenţia anticorupţie a OECD: Este suspect că Guvernul nu o semnează

„Nu înțeleg de ce Ministerul de Finanțe și Ministerul de Externe, instituții îndrituite, întârzie să inițieze un asemenea demers în urma căruia s-ar pune, și în România, pe picior de egalitate în ceea ce privește tratamentul juridic o firmă puternică cu un agent economic mai mic.

Nu știu dacă este un gest deliberat ori este vorba de incompetență. Oricum este suspect că de ani de zile se eludează semnarea respectivului act internațional care a fost parafat până și de Rusia”, a afirmat Geoană, potrivit Agerpres.

Citeşte şi: Geoană: Ponta să îşi dea demisia dacă nu-şi poate îndeplini responsabilităţile din motive personale

El a subliniat că „niciodată rolul României, în condițiile de focare multiple, nu a fost atât de important, de luat în seamă în politica geostrategică”, adăugând însă că pentru aceasta e nevoie și de „consecvență în susținerea aliaților pe care singuri ni i-am ales”, dar și continuarea „chiar și cu mai multă determinare a acțiunilor anticorupție”.

Potrivit acestuia, „nu toate problemele sunt datorate corupției”.”Lipsa de competitivitate politică autentică”, dar și „tentația de a vedea ori crede că totul este negativ în România” sunt factori care „frânează inițiativa și în politică”.

El a făcut și o pledoarie pentru „meseria de politician”.

„Politica făcută cu inima, cu profesionalism și , mai ales, decență este profesia cea mai captivantă și mai aducătoare de recompense morale, sufletești. Trebuie însă, responsabilitate , cinste și implicare pentru obține această satisfacție unică„, a precizat Mircea Geană.

Prezent la Bacău cu prilejul unei reuniuni politice de înființare a filiale județene a partidului pe care îl conduce, Mircea Geaonă a făcut referiri și la „Programul politic România socială”, considerat de acesta drept „o contribuție a stângii românești la un nou proiect de țară”.

Potrivit acestuia, proiectul politic PSRO urmărește ca într-un deceniu România să facă saltul de la țară emergentă la un stat puternic.

„Nu putem rămâne o țară în care capitalul autohton să fie periferic, forța de muncă să fie prost plătită, iar demnitatea să fie întinată de obstrucționarea inițiativei.

Marea masă de oameni ai României își doresc un autentic partid de stânga în condițiile în care PSD propune și votează lege de dreapta, este cazul și Codului Fiscal votat astăzi, iar UNPR, ce nu are o doctrină politică, basculează puterea politică în România într-o direcție ori alta„, a spus Mircea Geoană.

Liderul PSRO a mai menționat faptul că parlamentarii formațiunii politice pe care o conduce vor susține candidatura lui Mihai Răzvan Ungureanu la conducerea SIE. „Nu am fost solicitați în acest sens, dar opinia nostră este în favoarea numirii sale”, a mai precizat el.

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!