Mircea Geoană face anunţul care-l va înfuria pe Vladimir Putin. „Vom continua să sprijinim Ucraina din punct de vedere militar”

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat că militarii ruşi stagnează pe frontul din sudul şi estul Ucrainei, precizând că Organizaţia Nord – Atlantică va sprijini în continuare statul ucrainean din punct de vedere militar, financiar şi umanitar.

16 mai 2022, 10:51
Mircea Geoană face anunţul care-l va înfuria pe Vladimir Putin. „Vom continua să sprijinim Ucraina din punct de vedere militar”

Mircea Geoană a declarat, duminică, faptul că Ucraina poate câştiga acest război.

“În această etapă a războiului putem constata Federaţia Rusă stagnează în ofensiva sa din sudul şi din estul Ucrainei, vom continua să sprijinim Ucraina din punct de vedere militar, financiar şi umanitar. Ucraina poate câştiga acest război. Iar acest lucru este datorat atât bravurii, eroismului şi capacităţii de luptă şi rezilienţei poporului ucrainean, dar şi a sprijinulu constant de ani de zile pe care NATO şi ţări din NATO l-au acordat acestui partener foarte important”, a declarat Mircea Geoană, potrivit News.ro.

Mircea Geoană a făcut declaraţii în contextul reuniunii informale ministeriale de Externe a NATO de la Berlin care a avut loc duminică.  Una dintre principalele teme de discuţie a fost reprezentată de războiul din Ucraina şi implicaţiile sale pentru securitatea euroatlantică.

Citeşte şi: Grindeanu a etalat prezidenţiabilii PSD: Ciolacu, Rafila, Firea, Geoană. PNL mizează pe generalul Ciucă

La rândul său, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că “operaţiunea specială” a armatei ruse este “în faliment” şi că Rusia va recunoaşte realitatea.

“Ne pregătim pentru noi tentative ale Rusiei de atacuri în Donbas, de intensificare a mişcărilor sale în sudul Ucrainei. Ocupanţii încă nu vor să recunoască faptul că sunt într-un punct mort şi că aşa-zisa lor ‘operaţiune specială’ deja este în faliment. Însă cu siguranţă va veni momentul când poporul ucrainean îi va forţa pe invadatori să recunoască realitatea”, a spus Zelenski, duminică seară, într-un discurs.

“Indiferent cât de ‘creativi’ sunt ei în Herson şi Melitopol, indiferent cum îşi prezintă presupusa ‘putere’ în zonele ocupate dun Priazovia şi Donbas, ei sunt acolo temporar. Drapelul ucrainean, legea ucraineană, viaţa ucraineană încă vor fi acolo oricum”, a adăugat preşedintele ucrainean.

Citeşte şi: Rusia, acuzată că a lansat bombe cu fosfor asupra combinatului Azovtal după ce Ucraina a câştigat Eurovision