Mircea Geoană îi liniștește pe români! Reacția secretarului adjunct al NATO, după explozia de la Costinești. ”România este în siguranţă, chiar dacă Marea Neagră e tensionată”

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, îi liniștește pe români și dă asigurări că în ciuda exploziei de luni de la Costinești, România este în siguranţă, chiar dacă Marea Neagră este în aceste momente foarte tensionată.

16 aug. 2023, 20:14
Mircea Geoană îi liniștește pe români! Reacția secretarului adjunct al NATO, după explozia de la Costinești. ”România este în siguranţă, chiar dacă Marea Neagră e tensionată”
Mircea Geoană îi liniștește pe români! Reacția secretarului adjunct al NATO, după explozia de la Costinești.

Reacția secretarului adjunct al NATO, după explozia de la Costinești. Secretarul general adjunct al NATO a subliniat că acest tip de incidente vor fi tratate de autorităţile române în condiţii profesioniste şi fără dificultăţi.

Citește și Explozie în Marea Neagră, lângă România: un avion rus de luptă s-a ciocnit cu o dronă a SUA

Reacția secretarului adjunct al NATO, după explozia de la Costinești

„Marea Neagră este un loc tensionat, ceea ce putem spune har Domnului că suntem în NATO noi ca ţară şi noi şi bulgarii şi turcii şi sunt convins că şi la nivel naţional şi la nivel multinaţional vom lua măsurile pentru a putea lăsa nestânjenit comerţul pe Marea Neagră, este foarte important. (…) Acest tip de incidente este convins că vor fi tratate de autorităţile române în condiţii profesioniste şi fără dificultăţi. (…) Deci aş spune ca lumea să stea liniştită, România e o ţară sigură şi Marea Neagră cel puţin în zona limitrofă NATO, este o zonă liberă şi sigură”, a declarat Mircea Geoană.

Vă reamintim că o explozie puternică a avut loc luni dimineață la Costinești, conform ISU Dobrogea Constanța. O mină marină a explodat, în zona digului în Costineşti, iar scafandrii Forţelor Navale au intervenit pentru neutralizarea unei alte mine marine.

Explozia a avut loc în jurul orei 9.44, în dimineața de luni, 14 august 2023, alarmând turiștii care se aflau la plajă, în minivacanța de Sfânta Maria.

„Ne-am speriat, am văzut un fum albastru, nu ne-am mai confruntat cu așa ceva până cum. Am crezut că o butelie de pe la hotel a explodat. Nu ne-am închipuit să fie așa. S-a zguduit pământul. Toată lumea era mirată. Au venit toți aici. Erau unii speriați. Nimeni nu e obișnuit cu treaba asta. A fost puternică explozia. Au fost pietre aruncate, apă multă aruncată, că a explodat chiar lângă mal. Eu am sunat la 112. Erau persoane care au zis că le dor urechile din cauza șocului. Zona este închisă, oamenii mai caută, fiindcă niște oameni spun că au mai văzut una. E steag roșu, apa e periculoasă. Curenții sunt foarte puternici și se intensifică. Misiunea scafandrilor e grea. Și cu barca e foarte greu în valurile astea”, a spus Nicolae Serafim, șeful salvamarilor din Costinești pentru Adevărul.

Citește și Navă din Bangladesh lovită de o rachetă în portul ucrainean Olvia de la Marea Neagră. O navă cargo sub pavilion estonian s-a scufundat lângă Odesa, după o explozie