Mircea Geoană, discurs emoţionant la NATO: „Plângeam împreună în vechiul sediu!”

 "An după an, după an, nu le-a fost permis tinerilor români, bulgari, cehi, slovaci, polonezi sau baltici să facă lucruri care pentru prietenii și, acum, aliații noștri era un lucru normal. Nu era clar stabilit că NATO se va extinde.

RomaniaTV.net
03 dec. 2019, 18:15
Mircea Geoană, discurs emoţionant la NATO: „Plângeam împreună în vechiul sediu!”

„An după an, după an, nu le-a fost permis tinerilor români, bulgari, cehi, slovaci, polonezi sau baltici să facă lucruri care pentru prietenii și, acum, aliații noștri era un lucru normal. Nu era clar stabilit că NATO se va extinde. Nu, nu, nu. Era o mare ezitare. Ca român, trebuie să le mulțumesc unor lideri incredibili și importanți precum Vaclav Havel sau Lech Walesa, pentru că ei au adus și argumentul moral, nu doar pe cel strategic, pentru care trebuie să unificăm Europa (…).

Citeşte şi Preşedintele Emmanuel Macron îşi întăreşte declaraţiile cu privire la „moartea cerebrală a NATO în faţa lui Donald Trump

NATO s-a extins acum 20 de ani, apoi acum 15 ani. Plângeam împreună în vechiul sediu al NATO, în calitate de miniștri de Externe ai României și ai Bulgariei. Mi-am pus chiar semnătura pe tratatul constituțional european care a eșuat. Spun doar că ceea ce oferim Alianței noastre și instituției noastre occidentale este un sentiment de maximă urgență să continuăm să rămânem relevanți. Să rămânem ancorați valorilor noastre, nu descurajați de lumea care se schimbă atât de rapid”, a mai spus Geoană.