Mircea Geoană: Să nu fac eu acum pe MIRONOSIŢA, pentru că tentaţia există

Senatorul Mircea Geoană, fost candidat la Preşedinţie, a fost întrebat dacă i s-a oferit vreodată mită, acesta răspunzând că nu vrea să facă pe "mironosița, pentru că tentația există”.

16 mart. 2015, 08:58
Mircea Geoană: Să nu fac eu acum pe MIRONOSIŢA, pentru că tentaţia există

Mircea Geoană a arătat că, atunci când eşti în funcţii importante, se poate întâmpla să ţi se ofere mita.

„Să nu fac eu acum pe mironosița, pentru că tentația există. Când ești în funcții foarte importante, inevitabil trec pe lângă tine. Și nu neaparat în sensul că tu provoci. Dar vin oamenii și te-ntreabă: „domnule, facem și noi o treabă”, „ajută-mă și pe mine”. Să nu spui că nu-ți face plăcere să primești două sticle de vin, când vine cineva în vizită la tine. Acolo intervine un buton de alarmă, pe care ți-l pune cineva în cap – la mine au fost părinții – în clipa respectivă să știți că tentația este foarte mare. Un pic și te trezești după aia cum sunt mulți dintre politicieni în zona asta. Vreau să vă spun un lucru, apropo de America – am trăit niște ani acolo – dar și în Germania, și în Franța și în Anglia și acolo politicianul este expus, prin natura funcției, tentației „cașcavalului”. Și cu cât e economia mai mare, cu atât e roata mai gigantică, că la noi e roata mai micuță”, a spus Mircea Geoană, la Digi 24.

Marian Vanghelie, omul cu care Mircea Geoană a demarat proiectul înfiinţării unui nou partid, a fost arestat.

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis sâmbătă arestarea preventivă pentru 30 de zile a primarului sectorului 5, Marian Vanghelie, acuzat de DNA de abuz în serviciu, luare de mită și spălare de bani. Decizia nu este definitivă.

CITEŞTE ŞI DNA explică de ce au apărut Klaus Iohannis şi Rareş Bogdan în referatul de arestare a lui Vanghelie