Mircea Ionescu-Quintus: PNL nu se rupe. Tăriceanu face o mişcare de interes personal VIDEO

Fostul preşedinte al liberalilor, Mircea Ionescu-Quintus, a declarat, la România TV, că PNL nu se rupe şi că oamenii din jurul grupului Tăriceanu nu reprezintă nimic.

RomaniaTV.net
12 iun. 2014, 12:59
Mircea Ionescu-Quintus: PNL nu se rupe. Tăriceanu face o mişcare de interes personal VIDEO

„Nu se rupe PNL. Aceşti oameni nu reprezintă nimic, sunt oameni daţi afară din partid. Călin-Popescu Tăriceanu face o mişcare de interes personal, care nu serveşte deloc partidului”, a spus Quintus.

De asemenea, el a spus că este de acord cu o fuziune între PNL şi PDL, dar numai dacă liberalii îşi păstrează numele, tradiţia.

„O fuziune prin dispariţia lor (a PDL – n. red.) ca partid, suntem de acord. Eu am mai făcut astfel de fuziuni, Oricum, partidul e condus cum trebuie, nu avem nevoie să ne poarte alţii de grijă. N-aş vrea să renunţăm la nume, tradiţie, dacă acestea se păstrează, oricine e binevenit în partid”, a mai afirmat Quintus.

De asemenea, el a mai pus că Tăriceanu nu poate participa la congresul PNL de la finele acestei luni, deoarece fostul premier nu este membru al partidului. Potrivit lui Quintus, ca să fie membru al PNL, Călin-Popescu Tăriceanu trebuia să se înscrie la organizaţia PNL sectorului 1 din Bucureşti.

Călin Popescu Tăriceanu a lansat, joi, la un hotel din nordul Capitalei, Grupul de iniţiativă pentru păstrarea identităţii liberale, o alternativă la PNL-PDL. Alături de Tăriceanu se află mai mulţi parlamentari ai PNL, dar şi foştii miniştri Daniel Chiţoiu, Daniel Barbu, Radu Stroe şi Andrei Gerea.

SCINDAREA PNL. Tăriceanu şi-a lansat Iniţiativa Liberală. „PLECĂM dacă se realizează fuziunea cu PDL”