Mircea Lucescu, interviu EVENIMENT pentru site-ul oficial al UEFA

Mircea Lucescu a vorbit despre cariera sa pe site-ul oficial al UEFA, ajuns la 100 de meciuri în Champions League.

20 oct. 2015, 14:12
Mircea Lucescu, interviu EVENIMENT pentru site-ul oficial al UEFA

UEFA vorbește de un „elixir al tinereții” în cazul lui Mircea Lucescu. Acesta antrenează de 36 de ani, a câștigat titlul de campion în România, Turcia și Ucraina, a impresionat în Serie A și a obținut Cupa UEFA cu Șahtior în 2009. Întrebat cum își păstrează la 70 de ani entuziasmul pentru munca de antrenor, Lucescu a răspuns: „Ceea ce mă face să continui este pasiunea mea pentru fotbal”.

CITEŞTE ŞI Mircea Lucescu în Top 5 al marilor antrenori. Doar Mourinho, Wenger şi Fergusson au mai reuşit asta

„Să lucrezi în continuare când ai 70 de ani, după aproape 30 de ani la cluburi din Europa, nu e ușor, iar eu n-am avut niciodată un an de pauză. Ceea ce mă face să continui este pasiunea mea pentru fotbal; pasiunea să lucrez cu oamenii și să șlefuiesc jucători. Desigur, toate acestea în sine nu sunt de ajuns ca să reziști la acest nivel. Ai nevoie și de rezultate. Ai nevoie să fii concentrat tot timpul și să fii motivat să fii cel mai bun și trebuie să ai lângă tine oameni potriviți”, a declarat Lucescu.

Şahtior Doneţk joacă, miercuri, în deplasare, cu Malmoe, în Grupa A a Ligii Campionilor. Va fi meciul 100 pentru Mircea Lucescu în Liga Campionilor, excluzând tururile preliminare.

„Satisfacția și simțul împlinirii, toate acestea mă fac să știu că vreau să continui și mă împiedică să simt trecerea anilor. Fotbalul îți poate oferi această satisfacție. Încerc să dau înapoi fotbalului tot ce am primit de-a lungul timpului”, a spus Lucescu.

CITEŞTE ŞI Mircea Lucescu, declaraţie SURPRIZĂ despre preluarea NAŢIONALEI la EURO 2016

„De când din jucător am devenit antrenor, principala preocupare a fost mereu să le transmit experiența mea jucătorilor tineri”, a afirmat Lucescu, amintind că l-a promovat pe Andrea Pirlo la prima echipă a Bresciei și că l-a debutat pe Gică Hagi la naționala României.

„Sunt foarte mândru să văd că jucători aduși de mine (la Șahtior — n. r.) când aveau 18 sau 19 ani evoluează la echipe mari din Europa și arată cel mai înalt nivel. Fernandinho la Manchester City, Willian la Chelsea, Henrikh Mkhitaryan la Dortmund, Luiz Adriano la Milan, Douglas Costa la Bayern. Înseamnă că mă simt mereu tânăr”, a spus Lucescu.