Mircea Miclea: Şcoala va îmbina învăţarea clasică şi cea online. Suntem în situaţia asta

Publicat: Duminică, 26 Aprilie 2020 15:24 // Actualizat: Duminică, 26 Aprilie 2020 15:24 // Sursa: romaniatv.net

Fostul ministrul al Educației, Mircea Miclea susține că școala românească va combina, de acum înainte învățământul online cu cel la clasă. Acesta a amintit că acest lucru trebuia făcut în urma cu 10 ani, însă a fost ignorat de către autorități, conform interviului acordat pentru Radio Europa Liberă.

Fostul ministru susține că această paradigmă înseamnă pregătirea personalului didactic pentru a face față acestei situații și dotarea școlilor și elevilor cu tehnologii necesare.

Citește și: ŞCOLI ÎNCHISE şi după 15 mai? Anunţul ministrului Nelu Tătaru după ce cazurile s-au înmulţit Franţa la reluarea cursurilor

„Trecerea la această paradigmă înseamnă pregătirea personalului didactic pentru a face față acestei situații și dotarea școlilor și elevilor cu tehnologiile necesare. Acest lucru nu este o mare problemă în condițiile în care avem acces acum la atât de mulți bani și vrem să facem investiții, aceasta este o investiție foarte rentabilă”, spune fostul ministru al Educației.

Mircea Miclea a subliniat că timp de zece ani a fost ingorată o prevedere din Legea Educației care stipula crearea cursurilor online, iar din această cauză România a fost prinsă din nou nepregătită

”10 ani s-a ignorat lucrul acesta. Am spus de mai multe ori cum trebuie făcute cursurile online și degeaba. Și acum suntem în situația aceasta” , a adăugat acesta.

Ministrul Educaţiei Monica Anisie a declarat că unele state europene au decis să nu mai redeschidă şcolile, însă a dat asigurări că elevii din România vor încheia anul şcolar într-un fel sau altul, iar examenele naţionale vor fi susţinute. 

"La acest moment pot să le spun părinţilor, elevilor şi studenţilor că vom încheia într-o formă sau alta anul şcolar. Finalizarea anului școlar se va realiza, iar examenele naționale vor fi date. Deci Evaluarea Națională și Bacalaureatul, am spus-o de la început, că se vor ține și că vom încheia anul școlar spuneam într-un fel sau altul pentru că unele state europene au decis să nu mai redeschidă școlile și să încheie situația, de exemplu în Franța, pe baza a ceea ce s-a întâmplat în semestrul I, sau altele au continuat în formatul online, iar altele online sau în format tipărit au transmis către elevi material didactic prin care elevul să-şi continue învăţarea de acasă.

Prin urmare găsim soluţia cea mai bună şi soluţia prin care copilul nu este expus îmbolnăvirii – cred că este cel mai important lucru la care trebuie să ne gândim", a spus Monica Anisie într-o intervenţie la Antena 3.

Ministrul a dat asigurări că dacă se vor redeschide şcolile după 15 mai se vor lua măsuri de distanţare, pentru a proteja elevii.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
educaţie elevi Mircea Miclea Romania şcoli
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8365
RON
06 Jul
noapte 20 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H