Mircea Negulescu şi Lucian Onea au făcut plângere penală împotriva procurorilor Adina Florea şi Gheorghe Stan

Fostul procuror Mircea Negulescu şi fostul şef DNA Ploieşti Lucian Onea au depus plângeri penale la Secția specială pentru magistraţi împotriva Adinei Florea şi a lui Gheorghe Stan, scrie G4Media.ro.

RomaniaTV.net
17 mai 2019, 07:21
Mircea Negulescu şi Lucian Onea au făcut plângere penală împotriva procurorilor Adina Florea şi Gheorghe Stan

Adina Florea și Gheorghe Stan sunt acuzaţi de constituire de grup infracţional organizat şi favorizarea făptuitorului, potrivit unor surse judiciare consultate de G4Media.ro.

În cazul Adinei Florea, numărul doi în Secţia specială, se face referire și la acuzații de represiune nedreaptă și inducerea în eroare a organelor judiciare.

Şefului ei, Gheorghe Stan, i se reproșează complicitatea la represiune nedreaptă. Acuzaţiile sunt legate de scandalul care vizează procurori de la DNA Ploieşti, între care procurorul suspendat Lucian Onea, cercetat sub control judiciar.

În sesizarea depusă la Parchetul General se arată că grupul infracţional organizat ar fi condus de către fostul parlamentar Sebastian Ghiţă, împreună cu fraţii Andreea şi Vlad Cosma, care au cooptat alături de ei ofiţeri de poliţie din Prahova, precum şi procurori, toţi inculpaţi în dosare instrumentate de DNA Ploieşti.

Potrivit plângerii, scopul grupării ar fi favorizarea lui Ghiţă, inculpat în mai multe dosare de corupţie, dar şi obţinerea unor soluţii favorabile în instanţă în dosarele în care membrii grupului sunt direct interesaţi.

Citeşte şi: Sebastian Ghiţă, replică după ce Ponta a spus că fosta şefă DNA îl iubea: Nu am avut o relaţie sentimentală cu Kovesi