Ginerele lui CEAUŞESCU a câştigat în instanţă contravaloarea bunurilor confiscate după Revoluţie

Mircea Oprean, soţul Zoiei Ceauşescu, a câştigat în instanţă contravaloarea bunurilor care i-au fost confiscate în 1990.

30 oct. 2014, 06:48
Ginerele lui CEAUŞESCU a câştigat în instanţă contravaloarea bunurilor confiscate după Revoluţie

Judecătorii bucureşteni au admis „în parte cererea formulată de reclamantul Oprean Ioan Mircea, în contradictoriu cu pârâtul Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie” şi au obligat Ministerul Public „la plata către reclamant a sumei de 89.416 lei, reprezentând contravaloare bunuri şi a sumei de 808 lei, cheltuieli de judecată„, scrie spynews.ro.

Citeşte şi Oprean, despre moartea lui Nicu Ceauşescu: Nu suntem împăcaţi cu ce s-a întâmplat

Nu este pentru prima oară când Mircea Oprean încearcă recuperarea bunurilor confiscate în perioada imediat următoare Revoluţiei. Într-unul din dosarele aflate pe masa judecătorilor, ginerele lui Nicolae Ceauşescu declara: „În urma evenimentelor din luna decembrie 1989, atât eu, cât și soția mea, Zoia Elena Ceaușescu, am fost arestați, iar asupra bunurilor proprietatea noastră s-a dispus măsura asigurătorie. Pe 2 martie 1990, procurorii Ivan Virgil, Nicolae Vasilescu și Ilie Picioruș, de la Parchetul General, s-au deplasat la locuința noastră din strada Cosmonauților, numărul 2-4, de unde au confiscat mai multe obiecte de uz personal. Printre aceste bunuri s-au aflat și obiecte de îmbrăcăminte indispensabile traiului nostru (al subsemnatului și al soției mele), care sunt considerate umanitare și, datorită caracterului lor personal, sunt exceptate de la indisponibilizarea prin măsuri asigurătorii”.

Citeşte şi INTERVIU Mircea Oprean: Ultima dorinţă a Zoiei Ceauşescu şi scrisoarea de pe patul de moarte VIDEO

Printre bunurile confiscate s-au aflat haine de blană, costume, pulovere, zeci de tricouri, pantofi, genţi de damă, pantofi, ciorapi şi batiste.

Mircea Oprean a fost timp de 26 de ani soţul Zoiei Ceauşescu, până la decesul acesteia survenit în urma unui cancer pulmonar, în noiembrie 2006.

Citeşte şi EMOŢIONANT. ULTIMELE CLIPE din viaţa Zoiei Ceauşescu VIDEO