Mircea Popescu, milionar în Bitcoin, a fost găsit mort pe o plajă din Costa Rica. Condiţiile suspecte ale decesului

Mircea Popescu, unul dintre primii adepți ai criptomonedei Bitcoin, cercetător în zona crypto și antreprenor, a fost găsit înecat în Costa Rica. Tuur Demeester, investitor în monede digitale și autor al cărții Bitcoin Reformation, a postat pe Twitter că unul dintre pionierii Bitcoin-ului, Mircea Popescu, a fost găsit mort!

28 iun. 2021, 14:55
Mircea Popescu, milionar în Bitcoin, a fost găsit mort pe o plajă din Costa Rica. Condiţiile suspecte ale decesului

Mircea Popescu, milionar în Bitcoin, a fost găsit mort pe o plajă din Costa Rica. Potrivit canalului local CRHoy, un turist străin în vârstă de 43 de ani a fost găsit înecat pe plaja Hermosa din provincia Puntarenas, Costa Rica. Deși afirmă că este vorba despre un „turist polonez”, CRHoy spune că numele lui este Mircea Popescu. John Carvalho, renumit producător de emisiuni online pe tema Bitcoin-ului, îl numește pe Popescu drept „părintele maximalismului Bitcoin” – o teorie conform căreia Bitcoin este singura monedă digitală care va fi folosită în viitor. Dezvoltatorul web Diana Coman a confirmat decesul pe blogul său.

Mircea Popescu, milionar în Bitcoin, a fost găsit mort pe o plajă din Costa Rica

Jurnaliștii locali spun că Popescu a fost găsit pe plaja din Costa Rica de către paramedicii de la Crucea Roșie în dimineața zilei de 23 iunie, dar nu l-au putut resuscita.

Bitcoin a coborât la cea mai scăzută valoare din ultimele cinci luni. Faţă de aprilie s-a prăbuşit cu 54%

Mircea Popescu a fost născut și crescut în Cluj-Napoca, apoi a trăit în Statele Unite, Mexic, Costa Rica și Egipt. Din 2012 scrie despre Bitcoin și criptomonede. În aprilie 2012 a fondat prima platforma de tranzacționare pentru Bitcoin, MPEx. Mircea Popescu spunea că este singura persoană care a deținut vreodată 1 milion de Bitcoin.


loading...