Mircea Sandu, ofertat de mafia pariurilor. Vezi cât i s-a oferit şpagă

Preşedintele FRF a fost abordat de un intermediar al mafiei pariurilor pentru a accepta trucarea amicalului România - Uruguay, programat la 29 februarie, pe Naţional Arena.

RomaniaTV.net
20 feb. 2012, 10:14
Mircea Sandu, ofertat de mafia pariurilor. Vezi cât i s-a oferit şpagă

Mircea Sandu a fost contactat de un agent care, după toate aparenţele, are legături cu mafia pariurilor pentru a i se propune să accepte, evident în schimbul unei sume de bani, delegarea unui arbitru bulgar la amicalul România – Uruguay, programat pe 29 februarie, pe Naţional Arena, scrie gsp.ro.

Pentru respectiva partidă a fost deja delegat ungurul Victor Kassai, însă se pare că celor care instrumentează mafia pariurilor le-ar fi convenit mai mult un arbitru bulgar care să controleze jocul şi care ar fi urmat să ajute România să câştige în faţa ocupantei locului 4 de la ultima Cupă Mondială, cea din 2010.

Întâmplarea le-a fost relatată chiar de Mircea Sandu membrilor Comitetului Executiv, iar agentul este, potrivit unor surse federale, belgianul de origine nigeriană Julius Owen Ighodaro. Potrivit GSP, oferta înaintată lui Sandu a fost de 20.000 de euro, care ar fi urmat să fie viraţi federaţiei de un sponsor. Intenţia nu viza numai controlarea rezultatului, ci şi promovarea arbitrului bulgar în Elite Class.

Mircea Sandu a denunţat întâmplarea la UEFA şi FIFA, în poveste intrând şi Europol, oficiul fiind alertat deja de FRF.