Mircea Sandu, trimis în judecată de DIICOT. Prima reacţie a fostului preşedinte al FRF

Mircea Sandu, fostul președinte al Federației Române de Fotbal, a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT într-un dosar în care FRF ar fi fost păgubită cu aproape 800.000 de euro în cazul construirii centrului de fotbal de la Buftea.

06 oct. 2020, 11:38
Mircea Sandu, trimis în judecată de DIICOT. Prima reacţie a fostului preşedinte al FRF

Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism a anunțat marți că procurorii au dispus trimiterea în judecată a trei persoane, pentru infracțiunile de constituire a unui grup infracțional organizat, delapidare și spălare de bani.

Conform procurorilor, în perioada 2009-2010, cei trei au constituit un grup infracţional organizat care a avut ca scop însuşirea din patrimoniul unei instituții cu profil sportiv a sumei de 3.895.590,34 de lei, provenită din încheierea unui contract de execuţie lucrări pentru construirea unui centru de fotbal la Buftea, judeţul Ilfov.

Mircea Sandu are din nou probleme cu cancerul. Fostului preşedinte al FRF i-a apărut o nouă tumoră

Procurorii DIICOT spsun că a fost creat un circuit fictiv prin intermediul căruia au fost încheiate succesiv contracte de antrepiză şi subantrepiză între mai multe firme controlate de către membrii grupului infracţional, prin intermediul cărora au fost transferate sumele de bani provenite din contractele încheiate cu instituția cu priofil sportiv. O parte din aceste sume au revenit ulterior membrilor grupării infracţionale disimulate sub forma „restituire împrumut asociat”, „dividende”, etc, arată DIICOT.

„Asta este situația. Dacă te trimite în judecată, te judeci. Te duci și te aperi. Nimeni, niciodată nu va putea demonstra că Sandu Mircea a luat vreun leu de la cineva”, a spus Mircea Sandu pentru Libertatea.

Dosarul a fost trimis Tribunalului București.


loading...