Mircea Toader, despre pensiile speciale: PNL a aprobat reexaminarea legii în Comisie. În plen votăm împotrivă

Deputatul PNL Mircea Toader a precizat miercuri că modificarea substanțială la proiectul legii privind pensiile speciale ale parlamentarilor a fost fixarea duratei minime pentru care un parlamentar este îndreptățit să primească această indemnizație. El s-a referit astfel la faptul că proiectul legii privind pensiile speciale ale parlamentarilor, în urma cererii de reexaminare a președintelui Klaus Iohannis, a fost adoptat marți seara, de către Comisia parlamentară pentru statut, acesta urmând să fie votat în plenul reunit al Parlamentului.
Iulian Tudor
30 sept. 2015, 11:34
Mircea Toader, despre pensiile speciale: PNL a aprobat reexaminarea legii în Comisie. În plen votăm împotrivă

„Modificarea substanțială față de motivul pentru care a fost reîntors la Comisie, a fost fixarea duratei minime pentru un parlamentar care este îndreptățit să primească această indemnizație. Inițial era șase luni, apoi, prin modificare, s-a făcut un mandat întreg și finalul raportului nostru prevede un an de mandat, respectiv 12 luni”, a precizat Mircea Toader, la Palatul Parlamentului.

Citeşte şi: Parlamentarii şi-au votat pensiile speciale. Câţi bani în plus vor primi aleşii la pensie

El a subliniat că acest raport se referă la cererea de reexaminare solicitată de președintele României, Klaus Iohannis, scrie Agerpres.

„În plen, când s-a votat legea, PNL a votat împotrivă. Așa cum prevede Constituția, este dreptul președintelui să retrimită spre reexaminare orice lege trimisă la promulgare. Comisia a luat în discuție prevederile și solicitările președintelui și în mare parte au fost agreate.

Din punct de vedere politic, eu, ca reprezentant al PNL, nu puteam să mă opun unei cereri de reexaminare și era într-un fel absolut anormal să fiu împotriva raportului de reexaminare. Cu alte cuvinte să fiu de acord cu legea în forma veche”, a susținut Toader.

Deputatul PNL a adăugat că, așa cum prevede Constituția și Regulamentul, orice modificare sau solicitare de reexaminare a președintelui se discută în comisia respectivă, în acest caz în Comisia pentru statut, după care se discută raportul în plenul reunit, care primește un vot.

„Dacă respectivul raport, să presupunem, primește votul Parlamentului, înseamnă că acele modificări au fost acceptate. După care, tot Constituția prevede că toată legea în ansamblul ei se votează. Noi ca PNL este logic că trebuie să fim de acord cu solicitările președintelui, de reexaminare a unei legi, ca principiu, și după ce vom ajunge la votarea în plen a întregii legi, cu motivele respectiv, noi vom vota împotrivă”, a afirmat Mircea Toader.

Toader a explicat că președintele de comisiei este cel care solicită ședința.

„Comisia nu este una permanentă, fiecare suntem în comisiile noastre de comisiile de specialitate permanente, în momentul în care ne solicită, noi venim, această comisie are un caracter mult mai restrâns, reprezentantul fiecărui grup parlamentar, și sigur că fiecare reprezintă opinia grupului și nu opinia personală”, a spus Toader.

Potrivit raportului Comisiei aprobat, marți, pentru mandate incomplete, indemnizația pentru limită de vârstă se calculează proporțional cu perioada de mandat efectiv exercitată, dar nu mai puțin de un an de activitate parlamentară.

De asemenea, deputații și senatorii care îndeplinesc condițiile vârstei standard de pensionare, eșalonate după caz, în anexele nr. 5 și 6 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările și completările ulterioare, sau ale vârstei standard reduse în conformitate cu prevederile aceleiași legi sau ale altor legi speciale au dreptul, la încetarea mandatului, la indemnizație pentru limită de vârstă, dacă nu sunt realeși pentru un nou mandat.

Spynews
Ce se știe despre criminalul din Sibiu, tânărul care și-a ucis iubita de 21 de ani! Bărbatul consuma substanțe interzise
Bzi.ro
Este vestea momentului despre marele maestru: Medicii au explicat care este starea lui Florin Piersic
Fanatik.ro
Meseria bine plătită pe care nimeni nu vrea să o facă. Salariile pot ajunge și la 6000 de lei pe lună
Capital.ro
Se schimbă buletinele în România. Când se emit noile cărți de identitate
Playtech.ro
Vestea momentului despre Ion Iliescu! S-a anunţat direct, fără prea multe cuvinte. Era de aşteptat
DailyBusiness
Informația momentului despre salariul minim! Cum va fi stabilită formula de calcul
Adevarul
Cum a fost convinsă o tânără să renunțe la școală și la familie pentru a se prostitua. „Era o mașină de făcut bani”
Spynews
Marius Elisei, absent total din viața fiicei sale! Ce spune Oana Roman despre relația dintre Isabela și tatăl ei / FOTO
Spynews
Anunț ANM! Cod galben de ceață densă în România. Care sunt județele afectate
Evz.ro
Ziua din vară când acești nativi dau lovitura. Cine își va schimba viața
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată impecabil la 66 de ani
wowbiz.ro
Nimeni nu mai știe nimic de Riana. Cum a fost filmată înainte să dispară fără urmă
Cancan.ro
Cabral, 'pus pe hold' de o… blondisancă! Ce mai contează că e adjudecat + copii acasă? L-a ispitit grav!
Playsport.ro
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
kanald.ro
Patrocle este în continuare de negăsit! Cățelul dispărut în luna martie este căutat în tot Bucureștiul: Recompensa a fost mărită la 6.000 de lei
Capital.ro
Devine ilegal în TOATĂ ROMÂNIA. NU se va mai putea face acest lucru sub NICIO FORMĂ
StirileBZI
Începe „Litoralul pentru toţi” în 31 mai! Tarifele încep de la 35 de lei pe noapte
Prosport.ro
FOTO. I-a luat actriței din filmele pentru adulți un inel de logodnă de 1.000.000 de dolari și la câteva zile s-a despărțit de ea!
stirilekanald.ro
Breaking news despre Florin Piersic!
substantial.ro
Căsătorie în secret pentru celebra mezzosoprană Andreea Ilie: S-a unit în taină cu iubitul ei, Virginio Dell Uomo!
MediaFlux
Sfinții CONSTANTIN și ELENA. Ce nume sărbătorim astăzi
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'