Mircea Toader: Îmi rezerv dreptul de a-l da în judecată pe Victor Ponta. Vrea să mă compromită

Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, declară că ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor de marţi a fost modificată în plen, nu stabilită la nivelul liderilor de grup, aşa cum a susţinut Victor Ponta, motiv pentru care îşi rezervă dreptul de a-l acţiona în instanţă pe premier.

RomaniaTV.net
13 dec. 2013, 15:24
Mircea Toader: Îmi rezerv dreptul de a-l da în judecată pe Victor Ponta. Vrea să mă compromită

„Nu am participat la nici o întâlnire formală, informală sau negociere, cu nici unul dintre liderii USL, aşa cum minte Victor Viorel Ponta, dorind să mă compromită, atât pe mine personal, cât şi opoziţia în ansamblu. Domnul Ponta minte cu cea mai mare neruşinare! Ordinea de zi a plenului se stabileşte la nivelul Comitetului Liderilor de grup şi se aprobă de către Biroul Permanent. Dovada asupra acestui lucru stau stenogramele Biroului Permanent, documente care sunt publice. Ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor din data de 10 decembrie 2013 a fost modificată şi completată direct în plen, la începerea lucrărilor, prin solicitarea Liderului Grupului parlamentar al PSD, domnul Marian Neacşu. Atunci au fost incluse pe ordine de zi 5 proiecte legislative noi, sub rezerva primirii rapoartelor de la comisiile permanente”, susţine Mircea Toader, într-o declaraţie remisă vineri agenţiei Mediafax.

Liderul deputaţilor PDL susţine că Victor Ponta ar trebui să se informeze corect şi să citească stenograma plenului sau să urmărească înregistrarea video a şedinţei.

„Nici eu şi nici colegii mei nu am intrat în posesia rapoartele respectivelor proiecte legislative! Pentru aceste motive îmi rezerv dreptul de a-l acţiona în instanţă pe Victor Viorel Ponta care vrea să mă compromită, atât pe mine personal, cât şi opoziţia în ansamblul ei”, anunţă Mircea Toader.

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, referitor la faptul că Traian Băsescu i-a cerut demisia pentru că ştia de modificările la Codul Penal, că nu trebuia neapărat ca el să ştie acest lucru şi că Valeriu Zgonea i-a spus că acest proiecte au fost puse pe ordinea de zi de toţi liderii de grup.

„Dincolo de declaraţiile politice, vă spun că nu trebuia neapărat să ştiu eu de tot ce votează Parlamentul. Parlamentul este şeful Guvernului, şi nu invers”, a afirmat Ponta.

Premierul a arătat că legea amnistiei este singura despre care ştia şi pe care o susţine în continuare, „într-o formă care să răspundă tutuor aşteptărilor”, adică amnistia să nu se refere la fapte de violenţă şi de corupţie.

„În mod sigur se va discuta în continuare şi se va vedea care este forma cea mai bună”, a adăugat Ponta.

El a mai spus că, referitor la Codul penal, a avut vineri o discuţie cu preşedintele Camerei Valeriu Zgonea şi acesta l-a informat că toate legile, inclusiv Codul Penal, au fost discutate în comitetul liderilor de grup, în care au fost prezenţi toţi liderii grupurilor parlamentare, iar aceştia au decis includerea lor pe ordinea de zi a Camerei.