Mircea Toader (PNL): Dacian Cioloş ar fi o soluţie bună de premier

Liviu Voinea nu este un "tehnocrat curat", a declarat la RFI deputatul Mircea Toader, secretar executiv al PNL. Întrebat cum i s-ar părea varianta Dacian Cioloş-premier, liberalul a răspuns: "Cred că este o soluţie bună".

10 nov. 2015, 08:55

Întrebat dacă l-ar susţine pe fostul comisar european pentru Agricultură, Dacian Cioloş, pentru funcţia de premier, Mircea Toader a răspuns: „Din punctul meu de vedere personal, da. Dacă considerăm că totuşi, Cioloş este o personalitate cunoscută atât la nivel european, a fost şi ministru, deci cunoaşte atât problemele specifice României, cât şi cele europene şi în condiţia în care noi avem nevoie în continuare de un sprijin european, cred că este o soluţie bună, mai ales pentru pregătirea accesării fondurilor din exerciţiul financiar următor”.

Cine va fi noul PREMIER. Consultări la Cotroceni: „Se conturează un Guvern şi un premier TEHNOCRAT” UPDATE

În ce condiţii rămâne Cătălin Predoiu varianta de premier din partea PNL? „După părerea mea şi nu numai a mea, cred că varianta Cătălin Predoiu este atunci când se finalizează într-o formă sau alta alegerile pentru un nou Parlament şi în condiţiile respective, candidatul nostru şi primul-ministru va fi Cătălin Predoiu. Într-o perioadă de tranziţie, cred că nu este nici bine şi nici corect să utilizăm numele lui Cătălin Predoiu”, explică secretarul executiv al PNL.

Pe de altă parte, Mircea Toader critică propunerea de premier a PSD, viceguvernatorul Băncii Naţionale, Liviu Voinea: „Viceguvernator este de o perioadă scurtă de timp, el a fost ministru al Bugetului, deci a făcut parte din Guvernul Ponta, nu putem să spunem că este tehnocrat curat, ci este un specialist, care într-o formă sau alta a activat politic”.