Miron Cozma dezvăluie cum i-a făcut nunta în închisoare lui Fane Spoitoru, finul său: ”L-am sunat să-mi aducă lăutari, băutură și prostituate”

Fostul lider al minerilor din Valea Jiului, Miron Cozma, a povestit în cadrul unui podcast cum s-a cunoscut cu celebrul interlop Fane Spoitoru, căruia i-a devenit chiar naș, după ce i-a organizat nunta chiar în închisoarea unde erau închiși.

11 mai 2023, 10:10
Miron Cozma dezvăluie cum i-a făcut nunta în închisoare lui Fane Spoitoru, finul său: ”L-am sunat să-mi aducă lăutari, băutură și prostituate”

Miron Cozma susține că este practicant al artelor marțiale din 1993 și spune că încă de mic umbla înarmat. Fostul lider al minerilor a mai dezvăluit că celebrul Fane Spoitoru auzise de el chiar înainte să se cunoască.

„Eu am fost periculos de mic. Făceam cercuri cu creta pe stâlpii din lemn și aruncam cu cuțitul. Momârlanul fără cuțit nu are valoare.

Acum nu mai port nici cuțit, nici pușcă. Mi-e frică că dacă îmi iau pușca și pistolul legal, îl văd pe Iliescu pe stradă și-l împușc. Eu am făcut arte marțiale din 1993, dar nu a știut nimeni, niciodată. Am stat în arest, un an și jumătate în întuneric. Mă scoateau doar când erau vizite. Nu port ochelari că mă dau șmecher. Am probleme cu vederea și din cauza asta. Eu n-am avut casă, masă, nici acum nu am nimic”, a mărturisit Miron Cozma.

Printre dezvăluirile acestuia s-a aflat și povestea relației dintre el și Fane Spoitoru, Miron Cozma dezvăluind că e nașul interlopului.

„Eu nu sunt doar prietenul lui Fane Spoitoru, ci și nașul lui. Dumnezeu să-l ierte, să-l odihnească în pace. Când a venit în 2001 din Canada spunea: „Eu credeam că ești șeful șmecherilor în România. Dacă îmi spunea cineva ce face Cozma în pușcărie, îl rupeam cu bătaia, că nu-l credeam”.

Citește și: Imagine rară postată de singura fiică a lui Ion Țiriac, împreună cu tatăl său. Cât va moșteni Ioana din averea miliardarului

L-am luat la mine în celulă. Eu nu l-am turnat niciodată, cum spune lumea, drept dovadă că am făcut pușcărie 11 ani. I-am spus lui Migdale, frate-su, că trăiește, să-mi aducă lăutari, băutură și prostituate. Că nu se inventaseră vorbitoarele conjugale. La clubul mare, în mijlocul pușcăriei, nu oriunde. Și acolo i-am făcut nunta la pușcărie la Rahova. Poate să confirme nevastă-sa, Elena, că trăiește”, a relatat Miron Cozma, invitat în podcastul Fiță cu Adiță.

Înainte de a deveni fin și naș, același Miron l-a ajutat pe Fane Spoitoru să-și vadă fratele, disperat că cei de la închisoare nu-l lăsau la vorbitor.

„Am tot făcut cerere la conducere să-mi dea și mie vorbitor cu frati-miu, îmi tot spunea Fane. Am spus că rezolv eu. Ce am făcut? Nimeni nu s-a gândit vreodată. Venea mașina poliției cu marfă proaspătă. Pe o mașină aveam doi șoferi care erau prietenii mei.

L-au băgat pe Migdale cu arestații preventivi și l-au trimis în celulă la mine. Aveam depozit de băutură acolo, depozit de medicamente, ajunsesem să fac și chefuri de sărbători. Băgau băieții de la curățenia în tomberoane și o duceau la servitorii mei din celulă.

S-a dus și Migdale cu ăia cu tomberoanele și a ajuns în celulă. L-am chemat pe Fane. Când l-a văzut pe Migdale, a înnebunit. Am stat la whisky, la masă, până m-a anunțat unul de la vizite că pleacă mașina. L-a băgat înapoi și l-a scos din închisoare”, și-a amintit liderul minerilor.

Citește și: Virgil Ianţu a dezvăluit de ce a rupt prietenia cu Ştefan Bănică. De ce nu şi-au mai vorbit cei doi VIDEO