Mișcare-surpriză pe scena politică. Cine ar putea fi al treilea premier propus – surse

Mai mulți liberali rămân neîncrezători în varianta în care Nicolae Ciucă primește votul de încredere de la parlamentari și se gândesc la o următoarea mișcare.

25 oct. 2021, 16:18
Mișcare-surpriză pe scena politică. Cine ar putea fi al treilea premier propus – surse

Mișcare-surpriză pe scena politică. Mai mult decât atât, surse politice din PNL au declarat că Ciucă își va depune mandatul dacă nu va reuși să convingă opoziția să îl susțină în timp util.

Mișcare-surpriză pe scena politică. Cine ar putea fi al treilea premier propus – surse

Florin Cîțu e de acord doar cu ideea unui guvern minoritar cu susținere PSD sau USR, însă cele două formațiuni refuză momentan să accepte oferta.

Potrivit surselor menționate, șeful liberal a fost deranjat că președintele Klaus Iohannis nu l-a propus pe el premier și speră în continuare că șeful statului îl va desemna în cazul în care Ciucă își depune mandatul neavând o majoritate pentru Guvern.

În prezent însă, numele vehiculat ca variantă cu care PNL să meargă la Cotroceni este Lucian Bode.

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a declarat luni, după întâlnirea cu Dacian Cioloș, că USR nu susține un guvern minoritar și cere refacerea coaliției. Nicolae Ciucă a fost întrebat dacă există posibilitatea să-şi depună mandatul, în cazul în care negocierile cu USR nu vor duce la o refacere a coaliţiei, iar premierul desemnat a admis că se poate ajunge şi în acest punct.

„Un răspuns cât se poate de tranşant. USR nu susţine un Guvern minoritar, există o singură soluţie, refacerea coaliţiei. Neavând un mandat în acest sens, nu am putut da un răspuns. Voi merge la partid şi vom lua decizia. Am terminat acum negocierile cu USR, în funcţie de ce se va decide în partid, vom vedea dacă mai continuăm. Situaţia e foarte dificilă. Discuţiile au plecat de la recunoaşterea situaţiei grave prin care trece ţara. Am solicitat ca fiecare dintre noi să luăm decizia corectă pentru ţară”, a declarat Nicolae Ciucă la finalul întâlnirii cu Dacian Cioloş.

Președintele PNL Florin Cîțu a declarat luni, după întrevederea lui Nicolae Ciucă cu Dacian Cioloș, că mandatul premierului desemnat este „unul foarte clar”, fără PSD și USR la guvernare.

Citește și: Președintele PNL Florin Cîțu a declarat luni, după întrevederea lui Nicolae Ciucă cu Dacian Cioloș, că mandatul premierului desemnat este „unul foarte clar”, fără PSD și USR la guvernare. Anunțul făcut

 


loading...