Mişcarea Occupy la Moscova VIDEO

Aproape 100 de protestatari şi-au stabilit cartierul general în centrul capitalei ruse, Moscova. Sub numele de "Occupy Moscow" tinerii protestatari îşi manifestă paşnic nemulţumirea faţă de regimul lui Vladimir Putin.

RomaniaTV.net
12 mai 2012, 18:01
Mişcarea Occupy la Moscova VIDEO

La fel ca tinerii protestatari din mişcările „occupy” ruşii şi-au stabilit o tabără în centrul Moscovei. Oamenii au improvizat o cantină şi o bibliotecă. Dorm sub cerul liber şi scandează împotriva celor care îi conduc.

„Oamenii îşi exprimă în mod paşnic dezaprobarea faţă de autorităţile ilegitime. Protestăm împotriva regimului dictatorial al lui Putin. Toţi ştim că avem probleme în educaţie, avem probleme cu mediul înconjurător, avem probleme legate de drepturile omului şi ale animalelor. Oamenii s-au săturat de ele şi protestează. Vrem o viaţă normală în ţara noastră”, a spus o protestatară.

Mişcarea de protest a fost iniţiată în ajunul învestirii lui Vladimir Putin în funcţia de preşedinte al Federaţiei Ruse.

De la învestirea lui Putin şi confirmarea lui Dimitri Medvedev în funcţia de premier Moscova a fost scena mai multor proteste violente. Sute de manifestanţi au fost reţinuţi în primele zile ale săptămânii. De joi însă forţele de ordine au renunţat să mai intervină.