Misiunea FMI se întoarce, marţi, la Bucureşti

O misiune a Fondului Monetar Internaţional, condusă de Jeffrey Franks, va veni la Bucureşti în perioada 24 aprilie - 7 mai 2012, pentru a cincea misiune de evaluare a acordului stand-by, informează Agerpres.

RomaniaTV.net
22 apr. 2012, 18:05
Misiunea FMI se întoarce, marţi, la Bucureşti

„Domnul Franks va ajunge pe data de 25 aprilie, va sta o zi după misiune şi va pleca pe 9 mai. Domnul Franks va fi însoţit de domnul Erik De Vrijer, care va deveni şeful misiunii pentru următoarea vizită. Vizita FMI va avea loc în acelaşi timp cu cea a echipei Comisiei Europene şi a Băncii Mondiale. Autorităţile tratează Aranjamentul ca fiind de precauţie, ceea ce înseamnă că nu intenţionează să atragă resursele disponibile”, a declarat Tonny Lybek, responsabilul FMI pentru Bulgaria şi România

Potrivit acestuia, reprezentanţii misiunii se vor întâlni cu autorităţile, reprezentanţii partidelor politice, uniuni, asociaţii de afaceri, bănci şi organizaţiile societăţii civile.

‘Misiunea îşi propune să ofere o concluzie la sfârşitul vizitei’, a mai afirmat oficialul FMI.

Vizita anterioară a misiunii comune a Fondului Monetar Internaţional, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale a avut loc la sfârşitul lunii ianuarie – începutul lunii februarie 2012, pentru cea de-a patra evaluare a acordului preventiv cu România.