Mister total în jurul unui bătrân din Bacău. Dispărut în urmă cu 30 de ani, acum a apărut acasă ca din senin, şocându-şi rudele care îl credeau mort

Vasile Gorgos, un bătrân de 93 de ani, dat dispărut acum 30 de ani, a apărut zilele trecute ca din senin în faţa propriei case, pe care o părăsise în 1991.

05 sept. 2021, 12:03
Mister total în jurul unui bătrân din Bacău. Dispărut în urmă cu 30 de ani, acum a apărut acasă ca din senin, şocându-şi rudele care îl credeau mort

Vasile Gorgos a fost negustor de vite și obișnuia să plece frecvent de acasă. Lipsea cu zilele dar de fiecare dată se întorcea acasă. Ultima dată a plecat în 1991 și de atunci nu a mai venit, potrivit ETV Bacău. Copiii l-au crezut mort pe bătrân și timp de 15 ani i-au făcut slujbe de pomenire.

Surpriză totală însă după trei decenii, pentru că zilele trecute, într-o seară de duminică din august bătrânul a fost lăsat în fața casei de o mașină. Vecinii povestesc că omul era confuz, că nu mai știa exact care e poarta. Nora lui s-a albit la față când l-a văzut în fața porții, l-a anunțat pe soț că i s-a întors tatăl acasă, iar acesta a crezut în primă fază că e o glumă proastă. Surprinzător, bătrânul părea foarte bine îngrijit, dar când a fost întrebat pe unde a fost acesta a răspuns că acasă.

Citeşte şi Copil cu probleme psihice, dispărut în Galaţi. Răspunsul halucinant primit de mamă de la dispecerul de la 112: „Nu vine nimeni, doamnă, să o caute prin tot oraşul”

Cel mai probabil Vasile Gorgos suferă de o boală neurologică pentru că nu își aduce aminte unde a fost și nici de copiii nu-și mai aduce aminte prea bine. Cu toate acestea își amintește de oameni şi întâmplări de dinaintea dispariției sale.

În buzunarele bătrănului nora a găsit un bilet de tren din ziua respectivă pe ruta Ploiești – Bacău, dar și buletinul de identitate cu adresa din comuna Buhoci. Este foarte posibil ca cineva să-l fi luat și dus acasă după adresa din buletin. Dar aceasta este doar o ipoteză. În aceste condiții, familia solicită ajutorul autorităților pentru a desluși povestea misterioasă.

Citeşte şi Copil dat dispărut de tată, găsit de poliţişti dormind în casă. Băiatul, răpus de oboseală după ce fusese la cules de cireşe


loading...