Misterul CRATERULUI URIAŞ apărut peste noapte în Siberia a fost ELUCIDAT

Un crater de dimensiuni uriașe s-a căscat în peninsula Yamal. Hăul este atât de mare încât ar putea intra în el mai multe elicoptere Mi-8. Ceea ce se vede în jurul gropii este o pădure, iar imaginile filmate arată că solul a fost pur și simplu aruncat în afară, cu toate că în zonă nu au fost efectuate niciun fel de activități de excavare.

18 iul. 2014, 19:05
Misterul CRATERULUI URIAŞ apărut peste noapte în Siberia a fost ELUCIDAT

Mai multe imagini surprinse dintr-un avion prezintă o groapă uriaşă aproape perfect cilindrică, cu diametrul de 80 de metri, ce a apărut dintr-o dată în Peninsula Iamal din nordul Rusiei. Andrei Plekhanov, un cunoscut cercetător crede că acel crater uriaş reprezintă cel mai probabil rezultatul acumulării unei presiuni excesive sub pământ, din cauza schimbărilor de temperatură. Astfel, se pare că peste 80% din crater pare să fie alcătuit din gheaţă şi că nu există urme care să ateste producerea unei explozii.

Citeşte şi Fenomen inexplicabil într-o pădure. Toţi pomii au crescut îndoiţi la 90 de grade

Iniţial, s-a crezut că acest crater s-a format la impactul cu un meteorit însă oamenii locului nu au semnalat vreun eveniment de acest gen, care la asemnea dimensiuni ar fi avut consecințe majore pentru locuitorii din zonă.

Citeşte şi Strigoiul din telefon. O poză bizară a băgat spaima în sătenii dintr-o localitate buzoiană VIDEO

Fenomenul este cu atât mai straniu, cu cât din grota care s-a format din senin, se aude un zgomut puternic din subteran. Locul este situat nu departe de cea mai mare rezervă de gaze naturale din peninsulă.