VIDEO! Peștele monstru de 2,5 tone care arată ca un rechin pe steroizi! Un surfer a dat peste creatura preistorică pe care aproape nimeni n-a mai văzut-o vreodată!

Un pește monstru de 2,5 a fost descoperit de un bărbat care făcea surf de agrement într-un golf din California, SUA. Specimenul este extrem de rar, iar dimensiunea impresionantă se apropie de cea a unei creaturi preistorice.

15 dec. 2021, 10:22

Un bărbat care căuta delfini pe o plajă din California a avut o surpriză când a vâslit pe lângă un pește masiv care părea că fusese „sfârtecat pe jumătate”.

Rich German, în vârstă de 52 de ani, a dat peste ciudata creatură marină în timp ce vâsla cu prietenul său Matt Wheaton pe 2 decembrie la Laguna Beach. „Monstrul” pe care l-au văzut plutind în apă poartă de fapt denumirea de „pește lună”.

Creatură rară descoperită pe fundul oceanului: „Este extraterestru!” VIDEO

„Părea un rechin extraterestru mutilat”, a spus German pentru USA TODAY.

Peștii lună sunt printre ci mai mari pești osoși din lume și pot cântări până la 2,5 tone, potrivit National Geographic. Au forma unui glonț și pot fi văzuți adeseori aproape de suprafața apei, unde se bucură de lumina soarelui.

German a spus că a văzut o peste 10 astfel de specimene de pești lună în ultimii 12 ani, dar niciuna dintre creaturi nu avea o dimensiune atât de impresionantă și nici nu înota aproape de țărm, precum „monstrul” de 2,5 tone.

„Am știut imediat ce este”, a spus el. „În mod normal, se află la mile de coastă, dar acest specimen de pește lună era uriaș.”, a spus bărbatul, potrivit usatoday.com.

Creatură bizară descoperită în adâncul oceanului. Are cap transparent și ochi globulari stranii VIDEO

Creatură bizară descoperită în adâncul oceanului. Are cap transparent și ochi globulari stranii. Descoperire şocantă în adâncul oceanului a biologilor în timp ce pilotau de la distanță un submersibil lângă coastele Californiei.

Peștele, denumit și „Maropinna microstoma”, trăiește la adâncimi cuprinse între 600 și 800 de metri, pe fundul oceanului, un loc unde lumina Soarelui nu ajunge, scrie Daily Mail. Acesta are niște trăsături ciudate, un cap transparent, care își expune ochii strălucitori, verzi, care au forma unor globuri și care se pot uita în sus, dar se pot roti și înainte.

Descoperire epocală a oamenilor de ştiinţă! Creatură readusă la viaţă după 24.000 de ani. Animalul este capabil să se reproducă şi să se hrănească

Imaginile au fost surprinse în Golful Monterey, situat la sud de San Francisco. Biologii au observat creatura în largul coastelor Californiei, folosind un vehicul comandat de la distanță (ROV). Submersibilele au înregistrat peste 5.600 de scufundări reușite și au înregistrat peste 27.600 de ore de imagini video.

Peștele-butoi a fost descris pentru prima dată în 1939, fiind observat de atunci în apele adânci ale Oceanelor Atlantic, Pacific și Indian. Corpul său este închis la culoare, dar partea superioară a capului este transparentă, iar ochii îi sunt vizibili. Biologii susțin că ciudatul pește și-a dezvoltat un simț puternic al văzului, ca urmare a mediului în care trăiește, acolo unde lumina solară nu este prezentă.