Misterul morţii lui Dan Condrea va fi elucidat într-o lună. Anunţul făcut de procurorul general al României

Augustin Lazăr, procurorul general al României, susţine că procurorii aşteaptă rezultatul unei expertize, apoi vor decide dacă a fost accident sau sinucidere în cazul patronului Hexi Pharma, Dan Condrea. Deja experţii analizează probele strânse de anchetatori şi vor da un verdict privind viteza cu care circula Dan Condrea şi dinamica accidentului.

14 iun. 2016, 10:38
Misterul morţii lui Dan Condrea va fi elucidat într-o lună. Anunţul făcut de procurorul general al României

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat, marţi, că în dosarul morţii lui Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, se va da o soluţie în aproximativ o lună, după ce se va efectua expertiza criminalistică.

În această cauză se va da o soluţie, cred, într-un termen de circa o lună, se va vedea de îndată ce va fi efectuată expertiza criminalistică în cauz[, se va putea ajunge la o concluzie care să confirme una dintre supoziţiile care au fost formulate, versiunile de investigaţie, şi atunci se va da o soluţie de către procurori„, a spus Lazăr.

Citeşte şi O parte din averea lui Condrea ar putea ajunge pe mâna fostei soacre

De asemenea, şeful Parchetului general a declarat marţi că s-au ridicat acte de la circa 300 de spitale în cazul Hexi Pharma. „S-au ridicat acte de la circa 300 de spitale şi ancheta este dezvoltată în profunzime pentru a se clarifica toate situaţiile de persoane vătămate şi pentru a se vedea care este prejudiciul până la urmă, fiindcă este în dezvoltare această investigaţie„, a spus Lazăr.

Citeşte şi Scandalul dezinfectanţilor. Achiziţiile reale de dezinfectanţi sunt duble faţă de datele prezentate oficial

Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, în vârstă de 41 de ani, a murit în 22 mai, după ce a intrat cu maşina într-un copac, pe un drum judeţean, între localităţile Corbeanca şi Buftea.

Citeşte şi Soţia lui Dan Condrea, ultimul SMS: Te rog să nu faci vreo prostie

Procurorii de la Parchetul instanţei supreme au arătat că trupul neînsufleţit al lui Dan Condrea a fost recunoscut fără echivoc de concubina acestuia, inclusiv după semnele particulare, însă se vor compara şi mostre de ADN. Anchetatorii au precizat că toate leziunile constatate de medicii legişti sunt cele produse în accidentul rutier.

Investigaţia privind decesul lui Condrea este făcută de aceiaşi procurori care fac ancheta în dosarul dezinfectanţilor Hexi Pharma.

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a început urmărirea penală faţă de compania Hexi Pharma pentru infracţiunea de „participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor”. Procurorii au stabilit că firma Hexi Pharma a produs un prejudiciu de aproximativ 51 de milioane de lei, prin vânzarea în 152 de spitale de produse biocide neconforme, începând din 2014.