Misterul STATUII POSEDATE dintr-un muzeu a fost ELUCIDAT. Vezi clipul care a speriat arheologii VIDEO

O statuie egipteană dintr-un muzeu britanic a şocat istoricii ani de-a rândul, după ce în timpul nopţii îşi schimba singură poziţia fără să o atingă nimeni. Ulterior, au fost amplasate camere de filmat care au înregistrat întreg incidentul. în cele din urmă, un expert în fizică a venit cu o explicaţie plauzibilă. Cu toate acestea, multe persoane consideră în continuare că obiectul este posedat de un spirit.

22 nov. 2013, 18:46
Misterul STATUII POSEDATE dintr-un muzeu a fost ELUCIDAT. Vezi clipul care a speriat arheologii VIDEO

O statuie egipteană veche de 3.800 de ani, expusă în Muzeul Manchester din Marea Britanie, numită Neb-Senu, a şocat ani de-a rândul arheologii, după ce îşi schimba singură poziţia zi de zi, fără ca cineva să o atingă, potrivit Huffington Post.

Citeşte şi Misterul „Oraşului Interzis” din China a fost rezolvat. Află cum a fost construit

Într-un final, un expert în fizică a fost adus pentru a da o explicaţie ştiinţifică fenomenului. Fizicianul Brian Cox a filmat zile întregi obiectul, fiind surprins de cele văzute. Chiar şi aşa, filmarea time-lapse a adâncit misterul. Inedit este faptul că statuia a fost găsită într-un mormânt şi avea rolul de a păstra sufletul decedatului.

Astfel de statui erau depozitate în mormânt alături de mumie. Rudele veneau cu daruri pentru statuie care se spune că ar fi păstrat sufletul mortului. Hieroglifele de pe spatele statuii au mesajul: „dă-mi pâine, bere şi carne de vită”. În Egiptul Antic se considera că în momentul în care mumia este distrusă, atunci statuia serveşte drept mediu pentru sufletul răposatului. Poate că acest lucru face ca statueta să se mişte„, a declarat Campbell Price, un egiptolog.

Citeşte şi O GHICITOARE veche de 150 de ani nu şi-a găsit răspunsul. Un muzeu cere ajutorul publicului

Cu toate acestea, fizicianul Brian Cox a venit cu o altă explicaţie, declarând că obiectul antic se roteşte din cauza vibraţiilor produse de paşii celor care viziteză camera respectivă, la care se adaugă mişcarea produsă de maşinile de pe stradă. Bărbatul a ajuns la această concluzie după ce a montat mai mulţi senzori de mişcare în interiorul muzeului şi a descoperit că mişcarea începea odată cu deschiderea muzeului şi se oprea în momentul în care acesta era închis.