Mitică Dragomir bagă pumnul în gura televiziunilor

Mitică Dragomir a somat posturile care transmit meciurile din Liga I să respecte clauza privind interdicţia de a aduce prejudicii de imagine conducătorilor fotbalului românesc. Asta în condiţiile în care în ultima vreme este încolţit din toate părţile.

RomaniaTV.net
21 mart. 2012, 12:49
Mitică Dragomir bagă pumnul în gura televiziunilor

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a trimis trustului RCS&RDS un mesaj electronic în care avertizează societatea care a achiziţionat cele mai multe opţiuni la licitaţia pentru vânzarea drepturilor TV ale meciurilor din Liga I că încalcă una dintre clauzele contractului.

Nimic nelalocul lui, la prima vedere. Însă, după cum scrie jurnalistul Cătălin Tolontan pe blog, e-mailul respectiv pare mai mult o somaţie, în condiţiile în care atrage atenţia că în contractul de vânzare a drepturilor TV există o clauză prin care televiziunea nu are dreptul să aducă prejudicii de imagine conducătorilor fotbalului.

„Pur și simplu, în România, ca televiziune deținătoare de drepturi nu ai voie să critici Lorzii Fotbalului în timpul transmisiilor din Liga 1. (…) Astăzi, în 2012, Dragomir are puteri mai mari la televiziunile care îi dau bani decît avea în 1994 la ziarul unde băgase bani!”, scrie Tolontan, care aminteşte două întâmplări petrecute la ziarul deţinut în anii ’90 de Dumitru Dragomir.

Trei instituţii media din România, RCS&RDS, Romtelecom Dolce şi Antena 1, deţin drepturile de televizare a partidelor din Liga I. RCS&RDS deţine şapte opţiuni, iar Antena 1 şi Romtelecom Dolce câte una.