Mitică Popescu şi Leopoldina Bălănuţă, detalii neştiute ale unei poveşti de dragoste tulburătoare: „N-are rost să te înhami la o căruță stricată. Te iubesc atât de mult, încât aș vrea să mori înaintea mea”

Cei doi monştri sacri ai scenei româneşti au fost căsătoriţi peste două decenii, dar dragostea lor a început cu mult înainte de a face pasul cel mare. Leopoldina nu ar fi vrut să se căsătorească, deşi îl iubea ca pe ochii din cap. Era o fire bolnăvicioasă şi se temea ca povestea lor să nu se sfârşească mai devreme decât şi-ar fi dorit amândoi.

05 dec. 2022, 09:42

Mitică Popescu şi Leopoldina Bălănuţă s-au căsătorit când ambii aveau peste 40 de ani. Leopoldina Bălănuţă era cu doi ani mai în vârstă decât maestrul. S-au cunoscut în anul 1973, când Mitică Popescu a ajuns să joace pe scena Teatrului Mic din Capitală. Petreceau mult timp împreună, îşi făcuseră prieteni comuni, dar preferau, adesea, să rămână singuri, să se poată bucura în linişte unul de celălalt.

Motivul pentru care Leopoldina Bălănuţă nu a vrut să devină soţia lui Mitică Popescu

Mitică Popescu şi-a dat seama că ceea ce simte pentru Leopoldina este iubire abia când aceasta a fost internată în spital o perioadă destul de lungă.

Ne făcea plăcere să ne întâlnim doar noi doi, fară prieteni, și stăteam ore întregi într-un restaurant până la ora închiderii. Fară declarații banale, pompoase, am simțit amândoi că suntem făcuți unul pentru celălalt. Am realizat că o iubesc pe Poldi atunci când a trebuit să fie internată timp de o lună și jumătate la Fundeni, din cauza unei peritonite. O vizitam în fiecare zi, îi duceam de mâncare și stăteam cât mai mult posibil lângă ea. Și acum îmi mai aduc aminte că m-a rugat să-i fac rost de o casetă cu Demis Roussos. I-am îndeplinit dorința și m-am bucurat de bucuria ei„, povestea Mitică Popescu, în urmă cu câțiva ani, pentru jurnalul.ro.

Leopoldina Bălănuță era o fire bolnăvicioasă. Acesta a fost motivul pentru care marea doamna a teatrului românesc a ezitat să facă acest pas, spunându-i lui Mitică: „Nu are rost să te înhami la o căruță stricată„.

Citeste si Moment inedit la teatru! Doi actori români s-au căsătorit pe scenă la finalul spectacolului, în fața tuturor

Mitică Popescu şi Leopoldina Bălănuţă nu au vrut să se căsătorească în biserică de teamă că lumea îi va judeca

În cele din urmă, însă, după episodul internării în spital, Mitică Popescu a reuşit să-şi convingă iubirea vieţii să-i devină soţie. Tatăl ei era preot şi el i-a cununat religios. Nu au vrut, însă, să facă cununia religioasă în biserică.

Ne-a fost jena de vârstă noastră (Mitică Popescu avea 40 de ani, iar Leopoldina Bălănuță, 42 de ani – n.red.). Pentru dragoste nu contează vârsta, dovada că am stat împreună 25 de ani, dar lumea te mai judecă. M-am înțeles foarte bine cu Leopoldina. Eu făceam piața, iar ea gătea. Ei îi placea să pescuiască, mie nu. Dar am mers în Deltă zece ani. Nu avem copii, pentru că ea nu putea să rămână însărcinată. Plus că, nouă, actorilor, ne este foarte greu să creștem și o floare, la programul pe care-l avem„, a mai povestit actorul pentru sursa citată.

Citeste si Un alt mare actor al României a părăsit scena. Veste tristă pentru fanii lui Florin Zamfirescu

Pe 14 octombrie 1998, cei doi soți au urmărit meciul de fotbal Ungaria – Romania. După încheierea partidei, Leopoldina i-a mărturisit actorului: „Te iubesc atât de mult, încât aș vrea să mori înaintea mea„.

Leopoldina ar fi vrut să-i supravieţuiească avâdn convingerea că ea va avea suficientă putere încât să îndure durerea despărţirii definitive. Apoi, Leopoldina i-a cerut ceva de mâncare și apoi și-a aprins o țigară. La scurt timp, a început să o doară foarte tare stomacul. În acea noapte, Leopoldina Bălănuță a fost operată, iar în dimineața zilei de 14 octombrie, la ora 7:00, marea actriță s-a ridicat la ceruri.