Mitingul Alianţei USR PLUS din Parcul Izvor. Guy Verhofstadt: Vom crea o nouă mişcare în Europa UPDATE

Alianţa 2020 USR PLUS a organizat, vineri, cel de-al treilea miting electoral, în Parcul Izvor din Bucureşti. La eveniment a participat şi Guy Verhofstadt, liderul ALDE din Parlamentul European. Ploaia a încurcat planurile organizatorilor.

24 mai 2019, 04:48

UPDATE Dan Barna a anunţat, vineri seara, la Bucureşti că obiectivul USR-PLUS este ca într-un an şi jumătate să dea României un preşedinte şi primul ministru, dar şi primarul Capitalei.

 

„Obiectivul acestei alianţe este ca într-un an şi jumătate să dea preşedintele României, primarul Bucureştiului şi primul ministru. (…) Am făcut această alianţă toată România. Am făcut această alianţă pentru că trebuie să le dăm oamenilor decenţi din această ţară o alternativă puternică care poate să lupte de la egal cu PSD, cu PNL, cu toate celelalte partide. Trebuie să le dăm oamenilor decenţi din România o alternativă care va arăta să guverneze şi altfel decât PSD, altfel decât USL, nu uităm, sau altfel decât ALDE. România merită spuneam ceva mai bun şi asta va oferi Alianţa USR-PLUS”, a spus Dan Barna.

 

UPDATE Preşedintele PLUS, Dacian Cioloş, candidat la europarlamentare, a declarat că proiectul Alianţei 2020 USR PLUS nu a fost creat doar pentru alegerile europarlamentare din 26 mai, ci şi pentru reconstrucţia României, printr-o reformă a Constituţiei, investiţii în educaţie, sănătate şi infrastructură.

Citeşte mai mult

UPDATE Liderul ALDE din Parlamentul European, Guy Verhofstadt, a afirmat vineri seară la la mitingul Alianţei 2020 USR PLUS că, în urma alegerilor din 26 mai, liberalii europeni vor forma, alături de partidul La Republique en Marche al lui Emmanuel Macron, un nou grup proeuropean reformator de centru.

„Vor fi alegeri europene şi eu ştiu că politicienii spun întotdeauna că alegerile sunt importante. De data aceasta e adevărat. De ce? Pentru că pentru prima dată va exista posibilitatea de a crea o nouă Europă, de care avem nevoie pe cât de repede posibil. De data aceasta, pentru prima dată cele două partide clasice – socialiştii, pe de o parte şi conservatorii, pe de alta parte – nu vor mai avea o majoritate în instituţiile europene. Asta înseamnă oportunitatea să construim ceva nou. Vom face asta împreună. Noi şi voi vom crea o nouă mişcare în Europa, în ciuda naţionaliştilor şi populiştilor despre care toată lumea vorbeşte. Va fi un nou grup proeuropean, central reformator”, a spus Verhofstadt, la mitingul din Parcul Izvor.

El a susţinut că formarea acestui grup va constitui „surpriza acestor alegeri”.

„Aceasta va fi surpriza acestor alegeri, dragi prieteni. Va fi un grup numit liberal, democratic, progresist, reformist, de centru, care ne va aduna alături de La Republique en Marche (LREM) al lui Emmanuel Macron. Va fi un grup fără de care va fi imposibil să se realizeze o majoritate în Parlament (n.r. – Parlamentul European). (…) Grupul va avea un mare ţel: Europa nu este doar o piaţă, nu e doar garanţie, ci e în primul rând o comunitate de valori umane şi principii – principiul statului de drept, lupta împotriva corupţiei şi mai ales când corupţia este făcută de oameni aleşi la nivel înalt, care încearcă să schimbe legislaţia ca să scape. (…) Această Europă a valorilor este o Europă care va fi diferită de cea a actualului guvern din România, diferită de guvernul domnului Orban de la Budapesta, diferită de Europa lui Kacinski din Polonia, o Europă a democraţiei”, a declarat liderul Grupului ALDE din Parlamentul European.

 

Guy Verhofstadt i-a îndemnat pe cei prezenţi să îi convingă să meargă la vot pe aceia care încă ezită şi nu au încă o opinie. „Europa este importantă pentru România, e cel mai bun viitor pentru ea, în cadrul unei Uniuni Europene puternice”, a mai spus Verhofstadt.

 

UPDATE Ploaia violentă a dat peste cap planurile organizatorilor. În jurul orei 18.00, la aproape două ore de la startul anunţat al mitingului, în parcul Izvor erau câţiva zeci de curioşi, cu umbrele sau pelerine de ploaie.

Organizatorii au încercat să se păstreze optimişti, spunând că ploaia este un semn bun.

„Noi zicem că e semn bun dacă plouă la miting. Poate că așa va turna și cu voturi duminică. Haideți, vă așteptăm în parcul Izvor!”, este mesajul postat pe pagina Facebook a Alianţei USR-PLUS.

Programul anunţat al mitingului

16.00 – 18.00: Discotecă DJ set
18.00 – 18.45: Karpov Not Kasparov LIVE
18.45 – 19.00: Discursuri invitați
19.00 – 19.30: OCS LIVE
19.30 – 20.30: Prezentări candidați
20.30 – 21.15: OCS LIVE

______

Mitingul alianţei 2020 USR PLUS va avea loc în Parcul Izvor, începând de la ora 16.00. Potrivit organizatorilor, cei prezenţi vor putea sta pe iarbă sau vor putea juca badminton cu candidaţii Alianţei.

Evenimentul va fi deschis de un concert, urmând ca la ora 19:30 să înceapă discursurile preşedinţilor celor două partide, Dan Barna şi Dacian Cioloş, şi ale candidaţilor la europarlamentare.

La eveniment va participa şi Guy Verhofstadt, liderul ALDE din Parlamentul European.

“Îi aşteptăm pe bucureşteni alături de noi pentru a ne bucura împreună de ultimele zile de campanie, urmând ca apoi două zile mai târziu să ne vedem la vot”, a transmis preşedintele USR Dan Barna, co-preşedintele Alianţei 2020 USR PLUS.

”Mitingul de vineri e ultima şansă înainte de alegeri să le arătăm românilor că suntem mulţi cei care vrem o schimbare adevărată. Sunt milioane de oameni muncitori, cinstiţi, care îşi iubesc ţara, care nu vor să plece de aici, dar care s-au săturat de hoţia din politica românească. Haideţi să le arătăm că nu sunt singuri şi că România mai are o speranţă. Pe 24 mai ne strângem toţi cei care nu ne-am pierdut speranţa”, a transmis, la rândul său, preşedintele PLUS Dacian Cioloş, co-preşedintele Alianţei 2020 USR PLUS.

Alianţa 2020 USR PLUS a depus o listă completă de 43 de candidaţi la alegerile europarlamentare, care este deschisă de Dacian Cioloş, urmat de Cristian Ghinea (USR), Dragoş Pîslaru (PLUS), Clotilde Armand (USR), Dragoş Tudorache (PLUS), Nicolae Ştefanuţă (USR), Vlad Botoş (USR), Ramona Strugariu (PLUS), Vlad Gheorghe (USR), Alin Mituţa (PLUS).

Doi candidadaţi de pe listele alianţei s-au restras, fiind vorba despre Oana Popescu şi Valeriu Nicolae.

Norica Nicolai: Văzând cum criticilor mele la adresa lui Guy Verhofstadt le-a răspuns, prompt şi slugarnic, Cristian Ghinea, mi-am amintit replici din piesa „Sfântul Mitică Blajinul” care arătau „slugărnicie în stare pură”

Europarlamentarul Norica Nicolai afirmă că, văzând cum criticilor sale la adresa lui Guy Verhofstadt le-a răspuns, „prompt şi slugarnic”, Cristian Ghinea, şi-a amintit replici din piesa „Sfântul Mitică Blajinul”, care arătau „slugărnicie în stare pură”.

„Directorul: „De serviciul ăsta răspund eu cu capul… Nu, că fac un infarct!!!”. Colibaş: „Da’ de ce să-l faceţi dumneavoastră, tovarăşe director??? Îl fac eu, că de aia sunt aici!!!” Îmi amintesc mereu, cu drag, replicile astea spumoase dintr-o piesă preferată a tinereţii mele, se juca la teatrul de comedie, „Sfântul Mitică Blajinul”. Slugărnicie în stare pură…”, scrie Nicolai pe Facebook.

Europarlamentarul ALDE spune că şi-a amintit acest dialog când a văzut răspunsul dat de Cristian Ghinea (USR) scrisorii pe care ea i-a adresat-o liderului Grupului ALDE din Parlamentul European Guy Verhofstadt, pe tema participării acestuia la mitingul eletoral pe care Alianţa 2020 USR Plus îl organizează vineri în Capitală.

„Şi mi le-am amintit iar, în seara asta, văzând cum criticilor mele la adresa lui Guy Verhofstadt le-a răspuns, prompt şi slugarnic, Cristian Ghinea de la USR. Cu asemenea servanţi, inima lui Guy e în siguranţă”, conchide Nicolai.

Europarlamentarul Norica Nicolai i-a scris liderului ALDE din Parlamentul European Guy Verhofstadt în legătură cu participarea acestuia la mitingul Alianţei 2020 USR PLUS, spunându-i că întreaga listă a celor pe care plănuieşte să-i susţină „geme de odrasle sau discipoli ai poliţiei politice comunist, iar „aşchia nu sare departe de trunchi”.

„Se aude un schelălăit isteric de la tomberonul politicii. Este o doamnă care era procuror comunist şi băga un om nevinovat la puşcărie pe vremea când noi, majoritatea candidaţilor USR PLUS la europarlamentare, eram la liceu. Este doamna aceea care slugăreşte cu ardoare prin studiourile televiziunii unui turnător la Securitate iar acum are şef de partid fiul unui alt turnător la Securitate”, a replicat Cristian Ghinea pe pagina sa de Facebook.