Miting de amploare al PNL în Piaţa Victoriei. Iohannis: Locul României este în Europa. Trebuie să mergeţi la vot!

Peste 50.000 de oameni au participat, sâmbătă, la mitingul electoral al PNL din Piaţa Victoriei din Capitală. Prezent şi el la eveniment, preşedintele Klaus Iohannis a lansat un atac la adresa PSD. El i-a îndemnat pe români să meargă la vot şi să dea un răspuns ferm, clar, puternic acestei „guvernări pesediste eşuate”. ”Eliberaţi România!”, a fost îndeamnul lui Klaus Iohannis.

RomaniaTV.net
18 mai 2019, 06:38
Miting de amploare al PNL în Piaţa Victoriei. Iohannis: Locul României este în Europa. Trebuie să mergeţi la vot!

Câteva zeci de mii de oameni au participă, sâmbătă, la mitingul electoral al PNL din Piaţa Victoriei din Capitală. La manifestaţie au fost prezenţi pe scenă lideri ai PNL, printre care preşedintele Ludovic Orban, secretarul general Robert Sighiartău, liderul deputaţilor Raluca Turcan, al senatorilor – Florin Cîţu, primarii Mircea Hava, Gheorghe Falcă, Emil Boc. La manifestaţie a ajuns şi preşedintele Klaus Iohannis. 

Preşedintele Klaus Iohannis s-a declarat convins că PNL va câştiga alegerile europarlamentare, adăugând că PSD „nu contează” în Europa.

„În Europa nu contează PSD, fiindcă au dovedit că nu sunt în stare de nimic. Au venit la guvernare cu promisiuni, PSD a făcut mari promisiuni, ne-a promis marea cu sarea. Acum când mandatul lor se apropie de sfârşit putem să vedem ce s-a întâmplat. Şi îi întreb pe PSD-işti: unde sunt spitalele promise? Zero. Unde sunt autostrăzile promise? Zero. Unde e bunăstarea promisă? Zero”, a spus Iohannis.

Klaus Iohannis, un nou atac: PSD nu e interesat de români şi România, PSD e interesat să-i fie bine lui Dragnea

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, sâmbătă, că la împlinirea a 30 de ani de la Revoluţie misiunea partidului este de a aduce ţara românilor liberi.

„Anul acesta se împlinesc 30 de ani de când am ieşit în stradă cu curaj înfruntând forţele de represiune ale regimului comunist. Revoluţia nu s-a terminat. În anul acesta, la 30 de ani de la Revoluţie, avem misiunea sfântă să finalizăm Revoluţia şi să aducem România românilor liberi, cinstiţi, oamenilor muncitori, oamenilor corecţi, oamenilor care îşi iubesc ţara, care vor ridicarea acestei ţări. Chem alături de noi toţi românii de bună credinţă să creadă în PNL, în şansa pe care o au de a aduce România în primul rând”, a spus Ludovic Orban, la mitingul electoral al PNL din Piaţa Victoriei, citat de Agerpres.

De asemenea, preşedintele liberal i-a îndemnat pe cei prezenţi să voteze „Da” la referendum pentru „o Românie cinstită”.

Participanţii la miting au afişat steaguri tricolore şi ale UE precum şi însemnele partidului. A fost prezentat şi noul imn al PNL: „Noi toţi vrem uniţi într-o ţară, să iubim ce avem, să iubim ce suntem”.

Rareş Bogdan a spus că „a venit vremea să eliberăm România de neobolşevicii lui Dragnea”. El a mai afirmat că de doi ani şi jumătate PSD se ocupă doar de infractori.

„România nu mai vrea PSD. Singura forţă capabilă să-l învingă pe Liviu Dragnea şi pe infractorii lui este PNL”, a susţinut Bogdan.

Rareş Bogdan a afirmat că „în democraţie hoţii stau la puşcărie”. El a întrebat mulţimea: „Unde stau hoţii în democraţie?”, iar mulţimea a răspuns: „La puşcărie!”

El a susţinut că l-au sunat trei şefi de la jandarmerie să-şi ceară scuze pentru că şeful Jandarmeriei Mureş a amendat un adolescent cu 3.000 de lei pentru că protesta şi pentru că jandarmii din Topoloveni au băgat protestatarii anti-PSD în dubă.

Prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan a afirmat că în fiecare judeţ „românii se ridică şi îşi caută dreptatea şi decenţa, pentru că românii nu sunt hoţi, sunt un popor cinstit, potrvit news.ro.

„În 26 mai, România va vota Da la referendum, va vota Klaus Iohannis şi PNL”, a susţinut Turcan. Ea a susţinut că PNL e singurul partid care stă la modul real la masa deciziilor europene.

„Un vot usturător cu DA la referendum va fi o moţiune de cenzură populară care va putea şi în Parlament să schimbe Guvernul şi să scape ţara de Liviu Dragnea. De doi ani şi jumătate, România a fost acapartă de infractori şi de avocaţii corupţilor. Odată cu albirea dosarului de corupţie al lui Liviu Dragnea, printre noi au ajuns criminali, pedofili, violatori. Au pus în pericol siguranţa fiecăruia dintre noi numai pentru a-l scăpa pe Dragnea de puşcărie”, a susţinut Turcan.

„Când vom ajunge la putere nu vom înlocui un pesedist cu un penelist doar pentru că e de la noi. Îi vom înlocui pe pesedişti cu oameni profesionişti”, a mai afirmat Raluca Turcan.

La rândul spu, europarlamentarul Siegfried Mureşan, purtătorul de cuvânt al PPE, a afirmat că ”PNL va câştiga alegerile de pe 26 mai”.

„PNL e singurul partid care poate bate PSD. Peste tot oamenii ne spun: scăpaţi-ne de ciuma roşie. Cu cât PNL este mai bine reprezentat în Parlamentul European, cu atât România este mai bine reprezentată în Europa”, a adăugat el. El a promis că liberalii se vor bate pentru creşterea subvenţiilor pentru agricultori şi pentru a aduce fonduri pentru dezvoltarea comunităţilor locale.

Mitingul PNL are loc sâmbătă, în intervalul orar 11:00 – 14:00, în Piaţa Victoriei. Din această cauză circulaţia rutieră a fost restricţionată începând cu ora 08.00, pe Şoseaua Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piaţa Victoriei, respectiv Şoseaua Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piaţa Presei Libere (zona central – mediană, gradual, în funcţie de sosirea participanţilor); pe Strada Paris de la Piaţa Quito şi până la Piaţa Victoriei; pe Strada Arhitect Ion Mincu cu excepţia riveranilor; pe breteaua care leagă Bulevardul Iancu de Hunedoara de Piaţa Victoriei.

Tot începând cu ora 08.00, circulaţia în Piaţa Victoriei este resistematizată, prin asigurarea traficului rutier pe două benzi de circulaţie pe sens, în faţa Guvernului României, între Bulevardul Aviatorilor şi Bulevardul Lascăr Catargiu. Nu se va permite accesul în Piaţa Victoriei dinspre Bulevardul Ion Mihalache, Şoseaua Nicolae Titulescu, Strada Buzeşti.