SHOW pe stadion. Ponta: „Ce strigaţi? Jos Băsescu?” Antonescu: „Fără popor, în Europa, eşti slugă”

USL şi-a lansat, miercuri seara, pe Arena Naţională, candidaţii pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie. Zeci de mii de oameni au umplut până la refuz stadionul, unde au susţinut discursuri, rând pe rând, liderii USL şi oaspeţii de peste hotare ai Uniunii. Numele lui Traian Băsescu a fost huiduit pe tot parcursul evenimentului, participanţii la miting strigând în mod repetat "Jos Băsescu". La intrarea pe Arena Naţională, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a fost interpelat într-un mod inedit de unul dintre participanţii la miting.

RomaniaTV.net
17 oct. 2012, 15:31
SHOW pe stadion. Ponta: „Ce strigaţi? Jos Băsescu?” Antonescu: „Fără popor, în Europa, eşti slugă”

Mitingul USL pentru lansarea candidaţilor la parlamentare a avut loc, la Arena Naţională, în prezenţa liderilor Uniunii, Crin Antonescu, Victor Ponta şi Daniel Constantin, organizatorii estimând prezenţa a peste 60.000 de persoane.

UPDATE 20.05 Sunt prezentanţi candidaţii USL la alegerile parlamentare.

UPDATE 19.44 Liderul PNL, Crin Antonescu, îşi susţine discursul. „Cred că nici unul din cuvintele noastre nu poate fi un mesaj mai puternic decât este prezenţa dvs, aici, în această seara”.

Nu-i adevărat că la Palatul Parlamentului şade Traian Băsescu şi PD-ul împreună cu Europa, pentru că dacă poporul român simbolic e aici, nu ai cum să fii în Europa fără poporul tău. În Europa, fără poporul tău, eşti nimeni sau eşti o slugă.

„România are drept de vot în Europa şi nu doar drept de a asculta. Noi cei care vom conduce România vom fi partenerii şi nu slugile instituţiile europenilor. Nu vreau să existe un singur român care să creadă că România a primit ceva de pomană. România nu a primit nimic de pomană în toată istoria ei. (…) Putem sta cu fruntea sus în faţa oricărui, în Europa, parteneri şi prieteni, nu slugi!

În Europa nu ai ce căuta, ca Băsescu, fără popor. Dacă azi la Congresul PPE s-a vorbit de federalizarea României şi nimeni de la PDL nu s-a delimitat şi nu i-a contrazis, noi de aici spunem că România va fi mereu un stat naţional, unitar.”

UPDATE 19.10 Liderul PSD, Victor Ponta, vorbeşte în faţa zecilor de mii de participanţi la miting. „Abia aştept 9 decembrie să-i batem încă o dată pe PDL şi pe Traian Băsescu!„, a spus Ponta.

„Ce strigaţi? Jos Băsescu, nu?„, i-a întrebat premierul pe cei prezenţi la miting, răspunsul zecilor de mii de participanţi fiind „Jos Băsescu!” (Huiduieli puternice ale oamenilor ori de câte ori Ponta invocă numele lui Băsescu)

În iulie, aţi reuşit să-i arătaţi lui Traian Băsescu că nu mai este preşedintele României. Pe 9 decembrie, trebuie să mergem mai departe cu schimbarea, să facem ca victoriile de anul acesta să conteze cu adevărat, să nu devină victorii efemere. Pe 9 decembrie, să mergem înainte, să nu ne întoarcem la vremurile lui Băsescu şi PDL, la vremurile lui Anastase şi Blaga, la vremurile lui Boc şi Ungureanu„, a spus Ponta. (Din nou, huiduieli şi scandări „Jos Băsescu”)

Nu acordaţi iertare şi imunitate celor care v-au furat. Igaş, Anastase, Udrea, toţi ceilalţi care şi-au bătut joc de voi, merită să plătească pentru ceea ce au făcut. Nu trebuie să fie în Parlament. Trebuie să fie în faţa Justiţiei. (Huiduieli)

„Traian Băsescu e ultimul comunist, e ultimul securist al Europei. Trebuie să-l schimbăm nu doar pe el, ci sistemul care l-a menţinut la putere în aceşti ani”, a mai spus Ponta.

„Să ducem schimbarea până la capăt înseamnă la Cotroceni preşedinte Crin Anrtonescu. Am pornit împreună pe acest drum. Nu abandonăm acest drum. Îmi ţin cuvântul. Traian Băsescu şi cei de la PDL ori nu au înţeles, ori nu vor să înţeleagă mesajul românilor dat în ianuarie, iunie, la referendum. Pe 9 decembrie putem să le dovedim o dată, pentru totdeauna, că România nu mai e ţara lui Băsescu şi a PDL. Pe 9 decembrie vom începe împreună un nou drum.”

UPDATE 18.58 Preşedintele PES, Serghei Stanişev, a declarat, în faţa zecilor de mii de oameni adunaţi la mitingul USL, că actualul preşedinte al României aparţine trecutului. Stanişev le-a spus participanţilor că 2012 este anul lor şi le-a urat succes la alegeri. „Îl sprijin pe Victor Ponta pentru că el vrea să redea România cetăţenilor români”, a spus Stanişev.

UPDATE 18.50 Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a deschis seria discursurilor de la mitingul USL. „Băsescu trebuie să plece”, a fost tonul dat de Dragnea la evenimentul de pe Arena Naţională.Azi suntem aici 80.000 de români şi vă spun că încă mai sunt afară pe străzi autocare. Cei care suntem azi aici suntem 1 % din cei care i-au spus lui Băsescu să plece azi la referendum. O sută de stadioane pline ca acesta au spus ca Băsescu să plece„, a spus Dragnea. Referirea la Traian Băsescu a generat huiduieli puternice în rândul participanţilor, care au scandat „Jos Băsescu!” în mod repetat.

 UPDATE 18.35 Victor Ponta şi Crin Antonescu şi-au făcut intrarea pe stadion, în ritmurile muzicii formaţiei AC/DC, alutând participanţii şi dând mâna cu unii dintre aceştia. Andra interpretează imnul naţional al României.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a fost întrebat, miercuri, la intrarea pe Arena Naţională, de către unul dintre participanţi dacă îşi doreşte să fie preşedintele ţării şi l-a sfătuit ce trebuie să facă pentru a-şi îndepli dezideratul.

Domnul Antonescu, mai lipsiţi de la şedinţe parlamentare? Vreţi să fiţi preşedinte? Nu mai lipsiţi de la şedinţe„, i-a spus respectivul participant, care stătea pe plafonul intrării din zona VIP.

Preşedintele PNL nu a avut însă niciun comentariu legat de incident. Liberalul le-a spus în schimb jurnaliştilor că este convins că atmosfera de pe Arena Naţională va fi una cu totul specială, cum nu s-a mai văzut la o întrunire politică. Antonescu a mai spus că atmosfera va fi una demnă de Arena Naţională.

La eveniment este prezent şi preşedintele PES, Serghei Stanişev.

După estimările organizatorilor, cu puţin timp înainte de începerea evenimentului, pe Arena Naţională se aflau peste 60.000 de participanţi, scrie Mediafax. Evenimentul a început cu o întârziere de aproape 30 minute faţă de ora anunţată, 18.00.

Participanţii la miting agită steaguri şi scandează lozonci de susţinere a USL. Înainte de debutul evenimentului de lansare a candidaţilor, din boxele stadionului se degaja o muzică antrenantă, în timp ce pe ecranele gigant curgeau mesaje precum „Vă rugăm să vă găsiţi locurile” sau „Vă mulţumim că sunteţi aici”.

Pe balustrada stadionului a fost afişat un banner gigant cu sigla UNPR pe care este înscris sloganul „Împreună învingem”.

Un alt banner este afişat în partea opusă a stadionului, acesta având inscripţionat „USL Suceava”.

În cursul zilei, în timpul pregătirilor pentru lansarea candidaţilor USL la alegerile parlamentare, drumul către scena de 400 de metri pătraţi aşezată în mijlocul Arenei Naţionale a fost acoperit de un covor roşu.

Accesul participanţilor în incinta stadionului a fost permis începând cu ora 15.00. Unii dintre participanţii la miting poartă tricouri albe, galbene, albastre, roşii, inscripţionate cu sigla USL.

De asemenea, participanţii au pancarte şi steaguri tricolore şi ale partidelor.

În frunte cu Victor Ponta, care va candida în acelaşi colegiu din Gorj ca şi în 2008, 17 din cei 21 de membri ai actualului Cabinet vor candida la alegerile parlamentare din 9 decembrie. De asemenea, mare parte dintre actualii parlamentari USL vor candida pentru un nou mandat, inclusiv Dan Voiculescu.