Mitropolitul Ardealului declanşează lupta împotriva presei „desfrânate”

Atac fără precendent din partea Bisericii împotriva televiziunilor. Mitropolitul Ardealului pregăteşte o Pastorală de Paşte în care vorbeşte despre "desfrânare" ca fiind nota generală şi caracteristică a presei de la noi din ţară.

RomaniaTV.net
09 apr. 2012, 12:52
Mitropolitul Ardealului declanşează lupta împotriva presei „desfrânate”

Mitropolitul Ardealului a criticat aspru presa, în special pe cea de televiziune, afirmând că tendinţa generală şi caracteristică a acestei tagme este aceea de „desfrânare”. Ofensiva înaltei feţe bisericeşti vine chiar în Săptămâna Mare, a Patimilor lui Hristos.

Înalt Preasfinţia-Sa Laurenţiu Streaza consideră că viaţa creştină are mult de suferit de pe urma mass media, adică a televiziunilor, revistelor şi a ziarelor care, în opinia sa, „strică mintea” oamenilor. „Mintea se spurcă”, spune Mitropolitul Ardealului, care se îndoieşte de trăinicia familiilor atâta timp cât „tatăl şi mama se închină mai degrabă micului ecran decât la Dumnezeu” şi decid chiar să-i cumpere copilului un televizor separat de cel al familiei.

Mitropolitul mai crede că legătura Omului cu Dumnezeu a devenit „o legătură mai degrabă de circumstanţă” şi că românii se mai duc la Biserică „doar atunci când au unele probleme, şi nu o fac în mod constant”.

Mitropolitul Laurenţiu mai crede că presa este singurul călăuzilor al copiilor ai căror părinţi se duc să muncească în străinătate. „Micuţii sunt educaţi de mass media, iar societatea este intoxicată de necinste, răutate, invidie şi egoism”, mai spune în Pastorală Mitropolitul Laurenţiu. În opinia sa, soluţia ar fi „să ne îndreptăm faţa către Mântuitor, mai ales în aceste zile” şi că am putea să ne ridicăm spiritual „doar cunoscând mila lui Dumnezeu şi, bineînţeles, toate practicile creştine”. Numai în acest fel am putea trece cu bine prin toate încercările, ispitele şi necazurile.