Mitropolitul Teofan i-a vizitat pe bolnavii de covid-19 internaţi la ATI: „Le-a dat binecuvântare, rugându-se pentru însănătoşire şi putere”

ÎPS Teofan, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, i-a vizitat pe bolnavii de covid-19 internaţi la ATI, în Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. Până acum, acesta este singurul ierarh care intră în secţiile de Terapie Intensivă unde sunt trataţi pacienţii infectaţi cu coronavirus.

17 nov. 2021, 20:09
Mitropolitul Teofan i-a vizitat pe bolnavii de covid-19 internaţi la ATI: „Le-a dat binecuvântare, rugându-se pentru însănătoşire şi putere”

Mitropolitul Teofan i-a vizitat pe bolnavii de covid-19 internaţi la ATI, în Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. Potrivit managerului unităţii sanitare, înainte de a intra în saloane, ÎPS a ţinut o slujbă în faţa spitalului.

Mitropolitul Teofan i-a vizitat pe bolnavii de covid-19 internaţi la ATI

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Florin Roşu, a declarat că Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei i-a vizitat miercuri pe bolnavii de covid-19.

„Spitalul de Boli Infecţioase prin personalul său a primit cu bucurie vizita Înaltului Părinte care a slujit Sfântul Maslu în faţa statuii doctorului Alexandru Slătineanu, din curtea unităţii noastre medicale. Mitropolitul Teofan nu s-a mulţumit cu atât, ci a vizitat bolnavii cei mai încercaţi de virus. Sunt pacienţi îngrijiţi în Terapie Intensivă care au nevoie, în egală măsură de tratament medicamentos, dar şi de alinare sufletească. Îmbrăcat ca un medic, înaltul prelat le-a dat binecuvântare, rugându-se pentru însănătoşire şi putere“, a declarat managerului Spitalului de Boli Infecţioase, Florin Roşu, potrivit ziarul de iaşi.

Citeşte şi Ce ia Flavia Groşan pentru imunitate în pandemie. Cum se apără medicul de COVID-19

Medicul a precizat că ÎPS Teofan a ţinut să transmită trăirile unui slujitor al bisericii care a fost internat la acest spital.

„Fostul pacient, actualmente vindecător de suflete, a spus că pe viitor, când va vedea oamenii îmbrăcaţi în alb va simţi să se închine. Suntem umili şi mulţumim pentru fiecare gând bun care se întoarce către noi, pentru că ne motivează să luptăm. Ne-am dorit această vizită, ne onorează şi e felul nostru de a spune să privim mai des spre cer pentru că de acolo vine speranţa, năzuinţa şi înţelepciunea medicală“, a precizat medicul Florin Roşu.

Managerul spitalului din Iaşi a precizat că pacienţii s-au bucurat foarte mult de vizita Mitropolitului, unii dintre ei chiar au încercat să se ridice din pat.

Citeşte şi Românii rămân fără certificat verde în 2022. Valeriu Gheorghiţă, anunţ privind vaccinarea obligatorie cu doza 3