Mitul potrivit căruia copiii suportă mai bine COVID-19, desfiinţat de un medic rus: „Formele de îmbolnăvire diferă de la caz la caz”

Un medic specialist în boli infecțioase din oraşul rus Sankt Petersburg a desființat mitul potrivit căruia copiii ar suporta mult mai ușor coronavirusul în comparaţie cu adulţii.

RomaniaTV.net
10 apr. 2020, 14:16
Mitul potrivit căruia copiii suportă mai bine COVID-19, desfiinţat de un medic rus: „Formele de îmbolnăvire diferă de la caz la caz”

Dr. Tatiana Vișnevskaia este şeful Secției de Boli Infecțioase a Spitalului pentru copii № 5 „Filatov”, din Sankt Petersburg. Ea a negat faptul că cei mici ar suporta mai bine decât adulţii infecția cu noul coronavirus, relatează postul de televiziune „Sankt Petersburg”.

Formele de îmbolnăvire diferă de la caz la caz, unii copii suportă mult mai ușor infecția, în schimb alții fac forme destul grave ale bolii COVID-19. Avem copii care fac forme grave de pneumonie și avem copii care fac forme destul de ușoare ale acestei boli, similare cu simptomele unei gripe sau ale unei simple răceli”, a spus medicul infecţionist.

Bebeluşul din Suceava, infectat cu COVID-19, s-a vindecat. Micuţul s-a luptat şi cu noul coronavirus, şi cu rujeola în acelaşi timp

Aşadar, potrivit acesteia, informația potrivit căreia copiii ar face forme mult mai ușoare nu este adevărată.