Miturile despre starea ta de spirit, adevărate sau false?

Sunt multe mituri în lumea în care trăim, iar multe dintre ele sunt legate de relaţia dintre starea sufletească şi lumea care ne înconjoară. Câte dintre ele sunt adevărate, însă, şi câte sunt false, vom afla în cele ce urmează.

RomaniaTV.net
22 iul. 2012, 07:07
Miturile despre starea ta de spirit, adevărate sau false?

În viaţă ne ghidăm de multe ori după mituri pe care le-am aflat şi noi de la alţii şi ni le-am însuşit ca fiind sută la sută adevărate. Nu ne-am întrebat însă niciodată care sunt cu adevărat valabile. Tocmai de aceea, suntem surprinşi să aflăm că ceva ce am considerat multă vreme lege nescrisă este de fapt doar un mit şubred.

În cele ce urmează, vom demonta câteva dintre miturile după care cu siguranţă ne ghidăm aproape toţi:

1. Muzica te ajută să-ţi îmbunătăţeşti starea de spirit – FALS

Muzica te ajută, este adevărat, însă depinde în mare măsură de genul ei. De exemplu, mai multor voluntari li s-a îmbunătăţit starea de spirit ascultând muzică de Mozart, dar li s-a înrăutăţit după ce au ascultat coloana sonoră din „Lista lui Schindler”.

2. Uleiul de măsline, somonul şi nucile te fac să te simţi mai bine – ADEVĂRAT

Un studiu recent a descoperit faptul că oamenii care consumă ulei de măsline sunt mai puţin predispuşi la depresie. Somonul şi nucile sunt şi ele o sursă bună de acizi graşi omega-3, despre care unele studii spun că au un rol esenţial asupra îmbunătăţirii stării de spirit, fiind indicată consumarea unor astfel de alimente în perioadele de stres şi anxietate.

3. Să intri în vorbă cu străinii face bine stării de spirit – ADEVĂRAT

Cercetătorii de la Universitatea British Columbia au descoperit că dacă intri în vorbă cu persoanele străine, îţi îmbunătăţeşte starea de spirit. Acest lucru are la bază tocmai faptul că oamenii, în general, se tem de judecata persoanelor străine aşa că, în momentul în care intri în vorbă cu o persoană necunoscută care îţi zâmbeşte va avea efect benefic asupra dispoziţiei.

4. Când te simţi bine îţi dai seama dacă cineva te minte – FALS

Cercetătorii australieni au descoperit că dacă te afli într-o dispoziţie nu tocmai bună ai mai multe şanse să descoperi dacă cineva te minte. Când sunt într-o stare de spirit excelentă, oamenii sunt uşor de păcălit, spun cercetătorii australieni.

5. Starea de spirit e contagioasă – ADEVĂRAT

Un studiu recent a scos la iveală faptul că starea de spirit este contagioasă. Cineva aflat în preajma cuiva cu un tonus bun şi vesel se va molipsi de „fericirea”  lui. După cum şi dacă va sta în preajma unui depresiv, mai devreme sau mai târziu va cădea în aceeaşi stare.

Citeşte continuarea pe Sfatulparintilor.ro