Moarte subită. Tânărul patriot din Rădăuți a decedat departe de casă: „Un om deosebit!”

Un cetățean român originar din Rădăuți a decedat în această lună, departe de casă, în Emiratele Arabe Unite. Tânărul a suferit o moarte subită.

18 iul. 2023, 17:01
Moarte subită. Tânărul patriot din Rădăuți a decedat departe de casă: „Un om deosebit!”
Moarte subită pentru patriotul român aflat departe de casă

Liviu Andrei Martinescu, profesor român de geografie, a murit în urma unui atac de cord. Nimic nu anunța decesul… Tânărul din Rădăuți era implicat într-un proiect la Clubul Copiilor din Emirate, respectiv în diverse activități organizate de Consulatul Generata al României în Dubai. De nouă ani locuia Liviu Martinescu pe „teritoriul bogaților”.

Rețelele sociale au fost luate cu asalt de elevi, părinți, profesori și preoți, după vestea groaznică privind îndrăgitul cadru didactic.

Printre cei care au reacționat s-a numărat Alexandru Trușcan, de la Parohia Ortodoxă din Dubai. Defunctul a fost un mare patriot, potrivit părintelui Tușcan.

„Andrei promova cu multă dragoste şi dăruire limba română, tradițiile şi obiceiurile noastre strămoşeşti.

S-a implicat în numeroase proiecte culturale pentru comunitatea românească şi desfăşura activități cu copiii, în cadrul Clubului Copiilor din Emirate, pe care îl şi coordona.

Dumnezeu să îl ierte, iar familiei îndoliate să îi dăruiască alinare și întărire sufletească!”, a declarat preotul.

Moarte subită. Liviu Martinescu, implicat activ în promovarea României, peste granițe

Toți oamenii care l-au cunoscut pe Liviu au mărturisit că acesta era foarte pasionat de meseria pe care o făcea și era, de asemenea, un important ambasador al țării noastre în afara granițelor.

„Era un om deosebit care ajuta mult și se implica in multe evenimente culturale in Dubai. Promova România, cultura și tradițiile. Vă spun din experiența. Eu promovez Romania dar ca voluntar.

Nimeni nu ajută, nici statul român, nimeni. Si de multe ori prefer să promovez fără Roboost, pentru că totul este pe timpul meu. Când merg în Oradea fac multe fotografii și pun pe Instagram @demelzademi sau fac postări în diverse grupuri.

Pe Andrei și pe mine ne-a unit dragostea de țară, România și a locurilor frumoase. Era un om de nota 10 străinatatea unește oamenii doar ei cunosc dorul de țară”, a precizat un colaborator al lui Liviu, Demi Demelza.

„Andrei. Adin. Cuvintele sunt prea puține pentru a cuprinde valoarea lui! Un om prea deștept pentru Rădăuți. Un munte de ambiție, profesionalism, dăruire, iubire de țară, de neam, de limbă și de credință. O mare pierdere pentru comunitatea românească din Dubai, dar și pentru cea de acasă. Și mai erau atât de multe de făcut… P. S.: Unul din ultimile gânduri pe care mi le-a împărtășit: Era optimist cu privire la viitorul neamului românesc… Avea maaare încredere în copii! Dumnezeu să îl ierte și să-l odihnească în pace cu drepții, iar familia să o întărească!”, a precizat Ariadna Gavra.

VEZI AICI restul comentariilor emoționante.