Moarte suspectă la trei zile de la vaccinul antiCOVID. O femeie a făcut hemoragie cerebrală şi nu a mai avut nicio şansă. Anunţul făcut de Ministerul Sănătăţii

O femeie şi-a pierdut viaţa din cauza unei hemoragii cerebrale. Victima se imunizase în urmă cu trei zile vaccinul anti-Covid-19 de la Pfizer.

02 mart. 2021, 23:24
Moarte suspectă la trei zile de la vaccinul antiCOVID. O femeie a făcut hemoragie cerebrală şi nu a mai avut nicio şansă. Anunţul făcut de Ministerul Sănătăţii

Moarte suspectă la trei zile de la vaccinul antiCOVID.  Ministerul Sănătății consideră că nu există o legătură între cauza decesului și respectivul ser.

Moarte suspectă la trei zile de la vaccinul antiCOVID. O femeia a făcut hemoragie cerebrală şi nu a mai avut nicio şansă. Ministerul Sănătăţii neagă o legătură între cele două

Victima în vârstă de 60 de ani, a murit din cauza unei hemoragii cerebrale, la trei zile după ce a primit vaccinul împotriva coronavirusului de la Pfizer. Marți, ministerul Sănătății, a venit cu declarația, adăugând că este posibil să nu existe o legătură între administrarea serului și ce a dus la decesul femeii.

”Hemoragia cerebrală suspectată ca o cauză este relativ frecventă în rândul persoanelor de la 40 la 60 de ani și, în acest moment, pe baza exemplelor din străinătate, nu pare să existe o legătură între hemoragiile cerebrale și vaccinul împotriva coronavirusului.

Poate fi un caz întâmplător, dar este necesar să colectăm mai multe informații și să facem o evaluare în cadrul grupurilor de lucru viitoare”’, declara ministerul care l-a citat pe Tomohiro Morio, un medic, sfătuitor al Guvernului.

Autoritățile globale de sănătate au lăudat dezvoltarea rapidă a vaccinurilor COVID, considerate drept sigure și eficiente, dar au avertizat persoanele cu afecțiuni grave de sănătate că ar trebui să primească sfatul medicului mai întâi.

Japonia și-a început campania de vaccinare pe 17 februarie. Până în prezent, a primit trei transporturi de vaccin dezvoltate de Pfizer și BioNTech. Japonia a aprobat oficial vaccinul Pfizer luna trecută, prima astfel de aprobare din țară. În acest sens sunt intensificate eforturile de reducere a infecțiilor cu coronavirus înaintea Jocurilor Olimpice.

O nouă informare despre cum decurge campania de vaccinare în România a fost făcută publică, marţi după-amiază, de către autorităţile românie. Potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSPCNSCBT), prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 02 martie a.c., ora 17.00, este următoarea:

Astfel, cu vaccinul Pfizer 27, 751 de români au făcut prima doză în această zi, iar cu cea de-adoua doză s-au vaccinat doar 942 de persoane. În ceea ce priveşte vaccinul de la Moderna niciun român nu a fost vaccinat cu acest ser din cauza lipsei de stoc.

Totodată, 9.465 români au fost vaccinaţi cu serul de la AstraZeneca.

Citeşte şi: Bilanţ vaccinare 2 martie 2020. Aproape 40.000 de persoane au fost imunizate în ultimele 24 de ore!