Moartea gravidei din Botoșani a scos oamenii în stradă. Zeci de mame revoltate au blocat traficul din oraș. „Moartea ei să nu se repete!”

Moartea Alexandrei, gravida în vârstă de 25 de ani care a fost ignorată de medicii din Botoșani, a stârnit o revoltă națională. Sute de mame au ieșit miercuri seară, în stradă, pentru a protesta împotriva medicilor care au lăsat-o pe Alexandra Ivanov să moară în agonie pe patul de spital.

24 aug. 2023, 10:22
Moartea gravidei din Botoșani a scos oamenii în stradă. Zeci de mame revoltate au blocat traficul din oraș. „Moartea ei să nu se repete!”
Moartea gravidei din Botoșani a scos oamenii în stradă.

Moartea gravidei din Botoșani a scos oamenii în stradă. Botoșănenii sunt extrem de revoltați și miercuri seară, timp de o oră, o mare parte din municipiu a fost blocată parțial de coloana imensă de mașini care s-a întins pe mai mulți kilometri.

Citește și „Eu sunt Alexandra!” Un nou protest în Botoșani, după ce tânăra a murit în mâinile celor care trebuiau să o salveze. Zeci de mașini s-au oprit la cimitirul în care tânăra mamă a fost înmormântată

Moartea gravidei din Botoșani a scos oamenii în stradă

Cea mai mare parte a protestatarilor a fost formată din mame care sunt șocate de modul în care medicii de la Spitalul Mavromati au tratat-o pe gravida de 25 de ani care îi implora să o ajute.

Femeile au spus că în locul Alexandrei Ivanov puteau fi oricare dintre ele sau o persoană foarte dragă.

Coloana de mașini a plecat din centrul oraşului, a trecut prin faţa blocului unde a locuit Alexandra şi cei trei copii ai săi și s-a oprit în fața cimitirului, unde au fost aprinse lumânări și a fost citită o rugăciune.

Apoi, protestatarii au mers spre maternitate, unde erau așteptați de sute de botoșăneni care au aplaudat în memoria Alexandrei.

„Suntem şi noi mămici şi nu mai vrem să treacă nicio mămică prin ceea ce a trecut Alexandra”, a declarat una dintre mamele care au participat la protestul din Botoşani.

Vlad, fratele Alexandrei, este împietrit de durere și nu îi vine să creadă că sora sa a putut avea un astfel de sfârșit.

„Eu tind să cred că o să se facă paşi să se afle adevărul. Deja, uşor-uşor, încep să iasă la iveală dovezi care eu le bănuiam de la început. Să fie pedepsiţi, demişi, daţi jos din funcţie. Vrem să răspundă penal, să răspundă şi în faţa legii. Să facă puşcărie!”, a declarat Vlad Miron, fratele Alexandrei Ivanov.

Alexandra nu a murit într-un sat uitat de lume, nu pe stradă sau în câmp. Alexandra a murit strigându-și durerea pe patul de spital.  „Și eu sunt Alexandra!” este mesajul care a curs zilele acestea pe rețelele sociale.

În urma acestui eveniment tragic, trei copii au rămas fără mamă, iar cel de-al patrulea a murit în pântecele celei care și-a dat ultima suflare pe patul Maternității din Botoșani.

Citește și Gabriel, copilul din Botoșani aruncat de mamă de la etaj nu mai are nicio șansă la viață. Tatăl micuțului urmează să semneze actele pentru deconectarea de la aparate