„Moartea începe în colon”, aşa spune un medic celebru, laureat al Premiului Nobel. Iată explicaţia

“Moartea începe în colon”, așa spune Elie Metchnikoff, laureat al premiului Nobel pentru Medicină. Alimentația este prima greșeală pe care o face omul modern în alegerile sale. Deteriorarea sănătății este o consecință a unui stil de viață haotic care nu respectă principiile de bază ale unui organism sănătos.

12 aug. 2018, 09:43
„Moartea începe în colon”, aşa spune un medic celebru, laureat al Premiului Nobel. Iată explicaţia

În ziua de azi, oamenii asimilează doar 10% din nutrienții din hrană. Acest lucru se datorează formării, de-a lungul timpului, a unei „plăci de mucoid”, ce reprezintă un amestec de materie parțial digerată și în stare de putrefacție, amestecată cu substanțe toxice și medicamente, și închegată cu mucus întărit ce se depune pe peretele intestinului. De-a lungul timpului, această teacă poate ajunge să cântărească între 2 și 11 kg de reziduuri metabolice! Aceste încrustații ajung să se întărească și să se comporte ca un „perete despărțitor” între intestin și hrană, împiedicând astfel procesul de asimilare al hranei. Aceasta va face ca, oricât de sănătoasă ar fi mâncarea nostră, oricâte suplimente nutriționale i-am adăuga, să fie în zadar dacă asimilarea acestora este împiedicată de o placă mucoidală consistentă, potrivit Avantaje.

De ce se spune că moartea începe în colon?

Alimentele prăjite, bogate în amidon, cu aditivi, cu multe proteine îngreunează foarte mult placa de mucoid, astfel încât aceasta ajunge să apese pe organele din vecinătate (ficat, vezică biliară). Un colon intoxicat are consecințe nefaste asupra organismului.

Iată semnele pe care ți le dă organismul când colonul tău este încărcat:

–slăbiciune și lipsă de vigoare;
– digestie proastă: balonare, diaree, constipație, grețuri;
– respirație grea, transpirație cu miros neplăcut, depozite albicioase pe limbă;
– obezitate sau abdomen proemient;
– insomnii, cearcăne;
– par casant, piele uscată, acnee;
– dureri de cap sau de spate;
– stare generală proasă; somnolență

Soluția: Fibrele Vegetale

O recomandare majoră a cercetătorilor cu privire la reducerea riscului de apariție a cancerului de colon este adoptarea unei diete bogată în fibre. O cantitate de minimum 35 grame de fibre pe zi reduce cu mai mult de 40% riscul apariției cancerului de colon. Aportul de fibre poate fi adus prin pâinea integrala, făina de ovaz, orezul brun și cereale integrale (precum fulgii de grâu). Spanacul, mazărea, salata verde și varza furnizează nutrienți și sunt surse grozave de fibre solubile și insolubile. Spirulina, prin conținutul de clorofila, determina curatarea tractului intestinal și repară țesuturile compromise. Merele, strugurii și alte fructe pe bază de apă, precum pepenele rosu, îți „spală” sistemul de paraziți și de toxinele ce favorizează instalarea bolilor. Sucul de fructe și legume furnizează colonului și întregului corp vitaminele necesare, te scapă de excesul de materiale – fecale și controlează eliminarea lor.