Primarii din Crevedia și Caracal, excluși din PSD la cererea lui Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a cerut vot pentru excluderea primarului din Crevedia şi suspendarea sa din partid. Decizia a fost luată sâmbătă, la şedinţa PSD de la Parlament.

02 sept. 2023, 14:34
Primarii din Crevedia și Caracal, excluși din PSD la cererea lui Ciolacu

În acest caz, s-a votat în unanimitate pentru excluderea din partid a primarului din Crevedia, Florin Petre. De asemenea, în aceeaşi şedinţă a PSD, primarul din Caracal, Ion Doldurea, a fost suspendat din PSD, tot la cererea lui Marcel Ciolacu, după exploziile de săptămâna trecută de la Crevedia.

În urmă cu o zi, vineri, secretarul general al PSD, Paul Stănescu, declarase că l-a rugat personal pe Ion Dordulea să candideze la primăria din Caracal, pentru că este cel mai bun administrator.

„Niciodată nu am vorbit personal cu Ionuţ Doldurea sau cu fratele lui. Cu primarul de la Caracal am discutat la telefon, i-am spus că e bine să se autosuspende din partid până la… până organele de anchetă îşi fac datoria şi mai mult, şi eu spun acelaşi lucru, organele statului să-şi facă datoria” a afirmat Paul Stănescu sâmbătă, înaintea şedinţei Consiliului Politic Naţional al PSD.

Întrebat dacă o eventuală decizie privind vinovăţia fiului primarului din Caracal în legătură cu exploziile de la Crevedia va influenţa o decizie a PSD privind susţinerea tatălui acestuia pe plan politic, secretarul general al PSD a răspuns: „Toţi avem copii, dacă mă întrebaţi pe mine, nici eu nu ştiu ce face fiul meu, că are 36 de ani”.

Citește și: Klaus Iohannis, excursie cu barca în Deltă! ”Este un loc cu frumuseți aproape inimaginabile. Vă recomand tuturor să veniți să le vedeți”

Stănescu găseşte circumstanţe atenuante edilului din Caracal şi în ceea ce priveşte declaraţiile acestuia, spunând că edilul a făcut „declaraţii nefericite” cu privire la incidentul de la Crevedia din cauză că nu ştia ce se întâmplase acolo.

„Primarul de la Caracal am înţeles că era în afara ţării, nu ştia nici măcar ce se întâmplase la Crevedia, nu ştia nimic de la fiul lui şi a avut o declaraţie nefericită”, a explicat Stănescu.

Acesta admite că se întâlneşte „frecvent” cu primarul de la Caracal, la fel cum se întâlneşte şi cu alţi primari din zona de sud a ţării, el precizând însă că are doar o legătură „de partid” cu edilul şi nu are informaţii în ceea ce priveşte afacerile familiei Doldurea.

„Eu l-am rugat să candideze pentru că este unul dintre cei mai buni primari şi dacă întrebaţi cetăţenii de la Caracal despre primarul Doldurea să vedeţi ce impresie au despre el”, a spus Stănescu.

Citește și: Marcel Ciolacu refuză vehement majorarea TVA-ului. Declarații oficiale după întânirile cu liderii europeni: „Eu am spus că nu sunt de acord”