Moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur, furate dintr-o capelă din București. Hoțul a fost reținut pentru 24 de ore

Moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur, expuse la Capela Sfânta Elisabeta din Cotroceni, au fost furate luna trecută de un tânăr de 25 de ani. Hoțul este suspectat că a dat spargeri și la alte biserici.

11 mai 2023, 18:25
Moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur, furate dintr-o capelă din București. Hoțul a fost reținut pentru 24 de ore

Update

. Tânărul care a furat moaștele a fost reținut pentru 24 de ore. Bărbatul de 25 de ani, care a fost audiat timp de mai multe ore, le-a spus polițiștilor că a aruncat moaștele pentru că nu știa ce sunt.

Polițiștii din București au efectuat joi percheziții în Ilfov și Călărași, la două persoane care furau din biserici.

”Poliţiştii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București – Serviciul Investigații Criminale au pus în executare 2 mandate de percheziție domiciliară, în județele Ilfov și Călărași, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări privind săvârșirea mai multor infracțiuni de furt calificat.

Citește și: Un român vinde pe internet o icoană „semnată de Iisus”. Reacțiile oamenilor au fost pe măsură: „Împreună cu moaștele lui Adam semnate de Eva”

Din datele și probele administrate în cauză, a rezultat presupunerea rezonabilă că, un bărbat, în vârstă de 25 de ani, pe parcursul acestui an, ar fi pătruns în mai multe lăcașuri de cult din municipiul București și ar fi sustras diferite bunuri, susceptibile a face parte din patrimoniul cultural național.

În urma perchezițiilor efectuate, au fost identificate și ridicate mai multe bunuri cu valoare probatorie, printre care obiecte de cult religios susceptibile a proveni din săvârșirea infracțiunilor.

De asemenea, bănuitul a fost depistat, urmând a fi condus la sediul Poliției Capitalei, în vederea continuării cercetărilor și luării măsurilor legale ce se impun”, a transmis Poliția Capitalei.

Citește și: Cuvioasa Parascheva a primit un cadou inedit din partea unui bărbat. Pelerinul a mers la racla moaștelor Ocrotitoarei Moldovei cu un covor

Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Potrivit unor surse judicare, printre obiectele furate s-ar afla și moaște ale Sfântului Ioan Gură de Aur, care au fost expuse luna trecută la Capela Sfânta Elisabeta din cartierul bucureștean Cotroceni.