Arafat: Copiii din familiile care neagă existenţa virusului reprezintă o problemă. Şcoala va trebui să IMPUNĂ respectarea regulilor

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat, la Digi 24, că, odată cu începerea noului an şcolar, copiii care provin din familiile care neagă existenţa virusului vor reprezenta o problemă, pentră că este foarte probabil ca aceştia să nu respecte normele sanitare. Acesta a subliniat faptul că cel mai important risc la care sunt supuşi copiii este acela de a fi vector de transmitere.

RomaniaTV.net
09 sept. 2020, 16:55
Arafat: Copiii din familiile care neagă existenţa virusului reprezintă o problemă. Şcoala va trebui să IMPUNĂ respectarea regulilor

Medicul Raed Arafat spune că, în cazul elevilor care provin din familiile negaţioniste şi care nu sunt obişnuiţi să respecte regulile, revine şcolii rolul de a le explica acestora necesitatea respectării regulilor sanitare.

Copiilor trebuie să li se explice, că ei înţeleg, mai ales dacă vorbim de copii de 6-7-8-11 ani. Ei vor înţelege dacă le explici. Dacă comportamentul familiei era acela de a respecta regulile, copilul va respecta şi el recomandările. Dacă, însă, familia nu recunoaşte virusul, nici copilul nu va recunoaşte existenţa virusului şi nu se va supune regulilor. Atunci va trebui schimbat acest lucru. La şcoală trebuie să i se explice că, respectând regulile, îi respectă pe ceilalţi copii„, spune Raed Arafat.

Citeste si Raed Arafat: Un vaccin împotriva COVID-19 ar putea apărea la sfârşitul anului; Mai trăim cu virusul până în primăvara anului viitor

Secretarul de stat Raed Arafat este de părere că, acolo unde copiii nu vor respecta regulile în şcoală, şcoala va trebui să IMPUNă respectarea acestor norme.

Profesorii sunt cei mai în măsură să ştie care e comportamentul copiilor în şcoală. Unii copii nu vor respecta regulile şi este rolul şcolii să explice şi să impună respectarea regulilor. Dacă copiii vor vedea o şcoală fermă, care va impune regulile, va înţelege că acolo nu e de joacă. Dacă copilul vede că profesorul, spre exemplu, nu poartă mască, sau trece pe lângă cancelarie şi vede profesorii adunaţi fără mască, nu va respecta nici el. Acolo va fi necesară puterea exemplului„, spune Raed Arafat.

Arafat a menţionat că primul lucru care trebuie făcut la revenirea copiilor la şcoală este explciarea acestor reguli şi a consecinţelor nerespectării lor. Medicul a mai spus că este important ca celor foarte mici să le fie explicate aceste reguli într-un mod atractiv.