Nordul României acoperit de GHEAŢĂ în mijlocul verii! „Ce prăpăd! De când sunt eu, n-am mai văzut aşa ceva” VIDEO

Vineri, 24 iulie, străzile oraşului Gura Humorului, judeţul Suceava, au fost acoperite cu un strat consistent de gheaţă. Localnicii spun că n-au mai văzut niciodată aşa ceva.

RomaniaTV.net
24 iul. 2020, 19:10
Nordul României acoperit de GHEAŢĂ în mijlocul verii! „Ce prăpăd! De când sunt eu, n-am mai văzut aşa ceva” VIDEO

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis vineri o avertizare cod portocaliu de vreme severă imediată pentru zona Gura Humorului, din judeţul Suceava, valabilă până la ora 19:00.  În oraşul aflat la o distanţă de 35 de km de municipiul Suceava a plouat foarte tare, a bătut gheaţa şi a fost vijelie.

Străzile au fost acoperite cu un strat consistent de gheaţă. La fel şi curţile oamenilor. Localnicii puteau să întoarcă gheaţa cu lopata, atât de multă era. Pompierii au fost solicitaţi să evacueze apa din opt curţi dar şi să degajeze carosabilul de copaci şi crengi puse la pământ de vijelie. Furtuna a fost filmată de mai mulţi locuitori.

Citeşte şi: AVERTIZARE METEO. COD GALBEN de ploi torenţiale şi furtuni. HARTA zonelor vizate

Vlad Ilaş a postat pe contul său de Facebook imagini video în care se vede cantitatea uriaşă de apă care a căzut din cer într-un timp destul de scurt. Practic a fost o rupere de nori deasupra oraşului.

„De când sunt eu, n-am mai văzut aşa ceva. Ce prăpăd!”, a arătat bărbatul pe contul său de socializare.

Cu o seară înainte, şi în municipiul Suceava a plouat cu puter iar vizibilitatea a fost extrem de scăzută. A bătut grindina, vijelia a pus la pământ mai mulţi copaci. Din fericire nimeni nu a fost rănit. Totuşi, cei care fac agricultură au fost extrem de afectaţi. Oamenii şi-au fotografiat grădinile şi au arătat pe Facebook dezastrul provocat de grindină.

Citeşte şi: Iarnă în plină vară! Un oraş din România a fost acoperit cu gheaţă VIDEO

Municipiul Suceava a fost joi, 23 iulie, acoperit cu un strat destul de consistent de gheaţă, după o ploaie care nu a durat mai mult de 15 minute. În urma acesteia, mai multe gospădării din cartierul Iţcani au fost inundate.

În jurul ore 19:00, Suceava a fost lovită de o ploaie puternică cu grindină. Vizibilitatea a scăzut foarte mult, iar şoferii nu mai reuşeau să vadă la o distanţă de 100 de metri în faţă din cauza vijeliei. După nici 15 minute de furtună, mai multe zone din oraş au fost acoperite cu gheaţă. Centrul Sucevei s-a transformat parcă într-un patinoar. Mormane de gheaţă au apărut şi în zona Iulius Mall.