Emi Pian, înmormântat la Cimitirul „Tudor Vladimirescu”. Mobilizare masivă a poliţiştilor şi jandarmilor la înmormântare

Emi Pian, liderul clanului Duduianu, a fost condus duminică pe ultimul drum. Trupul neînsufleţit al lui Florin Mototolea, zis Emi Pian, a fost depus duminică dimineaţă la capela Bisericii Sfânta Parascheva. Înainte de prânz, sicirul a fost dus la Cimitirul "Tudor Vladimirescu" unde Emi Pian îşi va duce somnul de veci. Şi pentru că la funeralii erau așteptate să participe mii de persoane, Poliţia şi Jandarmeria s-a mobilizat. Polițiștii au stabilit împreună cu familia traseul pe care va merge cortegiul funerar, iar oamenii legii s-au echipat cu veste antiglonț în condiţiile în care mulți dintre cei care vor veni la înmormantarea lui Emi Pian sunt interlopi extrem de periculoşi.

RomaniaTV.net
09 aug. 2020, 04:56

Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Emi Pian, liderul clanului Duduienilor, a fost depus duminică dimineaţă la capela Bisericii Sfânta Parascheva. Pe tot drumul de la locuinţa interlopului până la biserică, cortegiul funerar a fost însoţit de poliţişti şi jandarmi. 

 

Aproximativ 100 de persoane au însoţit maşina mortuară, iar familia a cerut celor care vor să-şi ia adio de la Emi Pian să meargă direct la cimitir.

De la biserică, sicriul cu trupul lui Emi Pian a fost dus la cimitirul „Tudor Vladimirescu” de pe Șoseaua Antiaeriană. Fortele de ordine s-au pregătit ca pentru un protest în condiţiile în care la funeralii sunt aşteptate sute de persoane.  

Aproximativ o sută de polițiști, jandarmi și luptători de la trupele speciale vor fi în misiune duminică la înmormântarea lui Emi Pian, liderul clanului Duduianu ucis după o partidă de barbut la începutul acestei săptămâni.

Citeşte şi: Meniu ca la nuntă la înmormântarea lui Emi Pian. Liderul Duduienilor, condus pe ultimul drum

Clanul Duduienilor neagă intențiile de răzbunare, deși pe rețelele de socializare foarte mulți au vorbit despre acest lucru după moartea lui Emi Pian. Reprezentantul lor recunoaște că au făcut consiliu de familie, dar spune că au decis să lase totul în mâna justiției.  

Am votul tuturor din familia Duduianu sa ne exprimăm. Suntem crestini ortodocsi. Prioritatea numărul 1 este să facem toate necesitatile evlavioase pentru a ingropa mortul. Dupa un consiliu de trei zile, vreau sa asigur opinia publica că nu ne arde de razbunare. Este minciuna sfruntata, suntem oameni integri cu capacitate de a analiza situaţia. Lăsăm la latitudinea organelor de cercetare, ne supunem legilor„, a declarat la România TV VIOREL MOTOI, fiul mamei Omida şi unchiul lui Emi Pian.

 

Marcel Vela, avertisment pentru clanuri: „Suntem cu ochii pe voi”

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat, vineri, că România este un stat sigur, iar cetăţenii care respectă legea nu au de ce se teme. În schimb, cei care încalcă legea, „vor suporta rigorile ei”. „Suntem cu ochii pe voi”, le-a transmis Vela infractorilor.

La rândul său, secretarul de stat Bogdan Despescu anunţă acţiuni de amploare pentru combaterea grupărilor.

 

Jandarmeria Capitalei a transmis un mesaj în care recomandă populaţiei că respecte măsurile anti-COVID

Conform prevederilor legale, Jandarmeria are obligaţia de a asigura măsurile de ordine publică cu ocazia manifestaţiilor la care participă public numeros, indiferent de natura acestora, pentru a asigura protecţia participanţilor şi a celorlalţi cetăţeni şi pentru a preveni şi combate fapte antisociale de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică.

Totodată, reamintim faptul că, în conformitate cu prevederile Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, participarea persoanelor fizice la mitinguri, demonstraţii, procesiuni, concerte sau la alte tipuri de întruniri, în spaţii deschise, ori la întruniri de natura activităţilor culturale, ştiinţifice, artistice, religioase, sportive sau de divertisment, în spaţii închise, sunt interzise pe timpul stării de alertă.

Pentru sănătatea lor şi a celor din jur, jandarmii bucureşteni recomandă cetăţenilor:
– să fie responsabili şi să nu se expună;
– să evite zonele aglomerate şi să păstreze distanţa fizică faţă de alte persoane;
– să poarte mască de protecţie în zonele aglomerate şi să respecte măsurile de igienă.