Moda preşedinţilor României: Cum au evoluat ţinutele vestimentare ale marilor politicieni

Haina îl face pe om, mai ales în cazul şefilor de stat. Moda prezidenţială a evoluat spectaculos, de la costumul simplu al lui Iliescu la tricoul albastru de firmă al lui Traian Băsescu. Tranziţia s-a făcut cu hainele deschise la culoare, cu tonuri optimiste, ale lui Emil Constantinescu.

RomaniaTV.net
27 apr. 2013, 14:07
Moda preşedinţilor României: Cum au evoluat ţinutele vestimentare ale marilor politicieni

Impecabile şi cu bun gust. Aşa pot fi descrise ţinutele fostului preşedinte, Ion Iliescu. Secretul? Nu-şi cumpără niciodată haine din comerţ, ci şi le face la un „meşter”, după cum spune el, pe care îl cunoaşte de ani de zile. Există însă şi un stilist pe care s-a bazat întotdeauna.

„Soţia este unul dintre stiliştii care … Este foarte grijulie, foarte atentă”, spunea Ion Iliescu.

„Se îmbracă clasic, nu iese cu nimic în evidenţa, pare că are costume de bună calitate”, a declarat designerul Catinca Roman la România TV.

Nu la fel de sobru a fost însă Emil Constantinescu. Acesta a fost adeptul culorilor deschise, făcând parcă trecerea la o ţinută de preşedinte mult mai lejeră, adoptată apoi şi de Traian Băsescu. Deşi a demonstrat că ştie să se îmbrace pentru orice ocazie, în vara anului trecut, preşedintele a lansat moda tricourile polo albastre. Acestea au devenit emblema campaniei preşedintelui.

Şi cum aşchia nu sare departe de trunchi, şi fiica cea mică a preşedintelui a fost de nenumărate ori în prim plan când a venit vorba de modă.

Şi „Prima doamnă” a României, Maria Băsescu, s-a remarcat prin ţinute. Mult mai discrete, însă, şi rafinate.

„Traian Băsescu… nu l-am văzut făcând greşeli majore, e îmbrăcat clasic, ceea ce este potrivit pentru funcţia pe care o are”, a comentat Catinca Roman, care nu este, însă, prea impresionată de stilul lui Constantinescu. „Are o apetenţă deosebită spre costumele deschise la culoare, ceea ce nu se încadrează în ce spune protocolul, nu mă omor nici după combinaţia costum gri, cămaşă bleu, cravată lila, şi mi se pare neadecvată ţinuta pentru funcţie”, a mai spus designerul la România TV.

La capitolul premieri, Mihai Răzvan Ungureanu, a fost prins pe picior greşit.

„Măi, Ungureanu meu, că aşa cică noi suntem ungurenii lui, el e Ungureanu nostru, care porţi tu cămaşă cu mâneca scurtă cu maiou vara…dacă porţi cămaşă cu mânecă scurtă şi cu maiou vara, îmi dau seama ce mare bărbat eşti”, zicea Gigi Becali despre Ungureanu.

La premieri, altele par să fi fost lipsurile. Într-o poză de fotografie , Emil Boc a fost surprins cum se ridică pe vârfuri, pentru a fi mai înalt. Emil Boc nu a ieşit în evidenţă prin vestimentaţie.

Cât despre Victor Ponta, chiar el însuşi a recunoscut că soţia sa Daciana este cea care îi alege îmbrăcămintea. Şi tot ea l-a pus la dietă.