Moderna lucrează la un vaccin ce combină o doză de rapel împotriva COVID și împotriva gripei

Moderna a anunțat că lucrrează la crearea unui singur vaccin care să combine doza de rapel împotriva COVID cu vaccinul său experimental antigripal.

10 sept. 2021, 08:21
Moderna lucrează la un vaccin ce combină o doză de rapel împotriva COVID și împotriva gripei

Modernă și-a exprimat speranța ca la un moment dat să combine cu acest rapel vaccinurile pentru virusul respirator sincițial și pentru alte boli respiratorii, seruri la care încă lucrează.

„Credem că aceasta este o oportunitate foarte mare, dacă am putea aduce pe piață un rapel anual pan-respirator cu eficacitate ridicată”, a declarat directorul executiv al Moderna, Stéphane Bancel, în timpul unei prezentări în fața investitorilor cu privire la medicamentele sale în curs de dezvoltare.

„Credem că Moderna ar putea fi primul pe piață în această nouă oportunitate importantă”, a spus el.

Producătorul de medicamente avea deja în curs de dezvoltare mai multe vaccinuri antigripale. Noul vaccin combină vaccinul antigripal experimental cu vaccinul său COVID-19.

Mai mult, compania a început deja studii clinice pentru un vaccin RSV la adulții vârstnici.

Novavax Inc a declarat miercuri că a inițiat un studiu în stadiu incipient pentru a testa vaccinul combinat împotriva gripei și vaccinul COVID-19. Acțiunile Moderna au crescut joi cu 6%.

De asemenea, Moderna a oferit o actualizare cu privire la studiul în curs de desfășurare în care testează vaccinul său împotriva COVID-19 la copii cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 11 ani. Mai exact, testează doze de 50 de micrograme din vaccinul său anti-COVID-19 în studiul pediatric, care implică 4.000 de copii.

Vaccinul Moderna, care a primit în SUA autorizare pentru utilizarea de urgență a două doze de 100 micrograme pentru persoanele de peste 18 ani, a cerut și autorizare pentru vaccinarea copiilor.


loading...