Modificarea Codurilor penale ar putea intra pe ordinea de zi a şedinţei de guvern de miercuri

Premierul Sorin Grideanu a declarat marţi că Guvernul ar putea să discute, miercuri, în primă lectură, modificarea Codurilor penale.

RomaniaTV.net
30 mai 2017, 16:06
Modificarea Codurilor penale ar putea intra pe ordinea de zi a şedinţei de guvern de miercuri

Întrebat dacă în ședința de Guvern de miercuri va fi aprobat proiectul de lege de modificare a Codului penal și a Codului de procedură penală, Grindeanu a precizat că nu s-a uitat pe ordinea de zi.

„Sincer, nu m-am uitat (…) dacă sunt trecute pe ordinea de zi. S-ar putea să fie în primă lectură”, a afirmat Grindeanu, marți, după o vizită de lucru la Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Pe 24 mai, la Mioveni, Grindeanu a afirmat că, în cazul proiectului de lege de modificare a Codului penal și a Codului de procedură penală, s-au parcurs „toate etapele”, fiind luate punctele de vedere ale CSM, DNA, DIICOT și Ministerului Public.

„A parcurs toate aceste etape, a fost dezbatere publică 30 de zile, a stat pe site, s-a luat punctul de vedere al CSM, al DNA, al DIICOT, al Ministerului Public, al asociațiilor sau uniunilor judecătorilor din România. Deci, a parcurs toate aceste etape (…) Lucrurile au fost cât se poate de clare, într-un proces (…) extrem de transparent”, declara Grindeanu atunci.

Potrivit șefului Executivului, acest proiect de lege se referă la modificările Codului penal și Codului de procedură penală strict în acord cu deciziile Curții Constituționale. „Și mai are și o componentă legată de aplicarea unei directive europene”, a adăugat Grindeanu.

Totodată, după ședința de Guvern din 25 mai, purtătorul de cuvânt al Executivului, Alina Petrescu, a spus că modificarea Codurilor penale mai trebuie să primească avizul Consiliului legislativ.